Selectați pagina

Grecii se revoltă împotriva păpușii musulmane „Amal”, care pregătește sosirea islamiștilor

Grecii se revoltă împotriva păpușii musulmane „Amal”, care pregătește sosirea islamiștilor

Episoadele au avut loc în Larissa la sosirea păpușii musulmane numite „Amal” care călătorește în toată Grecia, prefigurând creșterea fluxurilor de refugiați.

papusa musulmana amal

Grecii se revoltă împotriva păpușii musulmane „Amal” care pregătește sosirea islamiștilor

Un grup mare de cetățeni care nu au fost de acord cu sosirea păpușii și cu evenimentul au prevenit participanții la el, în cele din urmă intervenția Poliției a fost necesară.

Totul a început la scurt timp după ora 19, când era programat să înceapă evenimentul. Cetățenii din Larissa și reprezentanții autorității municipale se aflau în albia râului Pinios, în arcadele de la înălțimea străzii Kallithea, unde începea evenimentul pentru primirea  lui „Amal”.

Însoțită de tineri și bătrâni, mica „Amal” trebuia să meargă la Moara Pappas, unde începea punerea în aplicare a evenimentului planificat.

Cu toate acestea, oamenii care nu au fost de acord cu evenimentul s-au adunat și la podul Pinios, și astfel au început provocările, dintr-o parte și alta, și în cele din urmă s-au creat ciocniri și război cu pietre, ceea ce a dus la intervenția Poliției.

Tensiune s-a produs și în afara morii Pappas, pe strada Georgiadou, unde s-a încheiat marșul pentru recepția lui „Amal”.

Anunț al municipalității Larissa care o sprijină pe musulmana Amal

Municipalitatea Larissa a făcut un anunț despre episoadele care au marcat sosirea lui „Amal” în Larissa.

„Un eveniment cultural, cu caracter umanitar, pentru protecția copiilor refugiați neînsoțiți, a fost, din păcate, o ocazie pentru proclamații de ură.

Un grup foarte restrâns de extremiști, obscuranțiști, fasciști și intoleranți au considerat potrivit să nu se limiteze doar asupra retoricii divizive și vulgare folosite în ultimele zile, ci și să o atace pe…. Amal, terorizând părinții și copiii care participau bucuroși la eveniment.”

Ce să le răspundem acestor copii care, îngroziți, și-au întrebat cu inocență părinții : „De ce atâta ură pentru o păpușă?

Condamnăm episoadele în cel mai categoric mod. Ne cerem scuze familiilor și copiilor care s-au grăbit cu bucurie să participe la eveniment. Autoritatea municipală a municipiului Larissa va continua să acționeze cu principii și valori, cu umanitate și solidaritate.

„În Larissa, vocile diviziunii, intoleranței și rasismului sunt și vor rămâne marginalizate”.

Curios, acolo Nu a existat nicio problemă cu coronavirusul și nici disconfortul „experților” care apar la canale.

Meteora a blocat  de asemenea sosirea păpușii musulmane.

Păpușa musulmană „Amal” face un turneu în toată Grecia, în timp ce vin hoardele de imigranți din Afganistan.

În vreme ce liturghiile creștine sunt interzise, ​​ei l-au întâmpinat pe micul Amal în Chios.

Amal și refugiații

Păpușa musulmană și-a început călătoria de la granița Siriei, prin Turcia, și a fost întâmpinată recent în Chios.

Are o înălțime de 3,5 metri și este o marionetă, care joacă în teatrul de păpuși „The Walk”, care și-a început spectacolele pe 27 iulie 2021 în orașul Gaziantep, lângă granița cu Siria.

Timp de două luni păpușa va călători în opt țări europene, inclusiv Grecia și Germania! A plecat de la Gaziantep, granița țării sale cu Turcia, pentru a ajunge în Grecia și a continua în Europa până în Regatul Unit în căutarea mamei sale.

Hoardele de afgani care se grăbesc spre Europa, cu prima oprire în țara noastră, speră să urmeze o cale similară.

Momentul nu este întâmplător! La scurt timp după ce păpușa a fost întâmpinată în Chios, a început preluarea puterii de către talibani, care a fost însoțită de crearea fluxurilor de străini.

Vedeți câți oameni au salutat păpușa! Nu a existat nicio problemă cu coronavirusul și nici disconfortul „experților” de la canale.

Urmăriți mai ales de la minutul 2,00 traseul lui Amal.

Reacție la „procesiunea” lui Amal în Meteora

Mitropolia Stagi și Meteora, asistată de organisme locale precum Asociația „METEORON LITHOPOLIS”, spune un NU răsunător planurilor celor care organizează astfel de fieste, într-un moment în care în urmă cu doar câteva zile litania a fost interzisă sub pretextul coronavirului.

Atât Eparhia, cât și Asociația trimit scrisori și anunțuri conducătorilor „farisei”.

Eparhia Stagi afirmă chiar, printre altele: „Nu permitem realizarea și filmarea activităților în interiorul sanctuarului Sfintei Meteora”

Mitropolitul  Theoklitos a trimis o scrisoare primarului Meteorei, Thodoris Alekos și șefului EFA din TRIKALA , Krystallia Mantzana și declara că nu acordă nicio aprobare și nu acordăm nicio permisiune pentru realizarea evenimentelor. Nu permite realizarea și filmarea unor activități similare în sanctuarul Agios Meteora, precum și în orice altă zonă religioasă înconjurătoare a Sfintei metropole Stagi și Meteora, deoarece acestea nu sunt în conformitate cu caracterul religios și tradiția culturală a zonei.

DECLARAȚIA ASOCIAȚIEI „METEORON LITHOPOLIS”

„Călătoria”, așa cum a fost numită de către organizatorii săi, evenimentul în mișcare, live care a început acum câteva zile la granița turco-siriană și se termină în Marea Britanie, după ce a trecut prin regiunea noastră, este un nou efort insidios al organizațiilor și centrelor internaționale de a modifica tradiția noastră religioasă și culturală sub masca păcii și solidarității.

Pentru cei care nu știu sau nu au citit despre asta, explicăm că aceasta este „plimbarea” unei mici fete musulmane refugiate pe nume Amal, care este reprezentată de o păpușă – înaltă de 3,5 m și care ar trebui să aducă  conștientizarea cetățenilor europeni cu privire la problema refugiaților. Amal trebuie să-și caute familia, în timp ce comunitățile locale sunt invitate să o întâmpine, să o aclame și să o onoreze cu tot felul de evenimente artistice și de altă natură.

Grecia noastră, prima din toată Europa, este țara care a suportat de la început așa-numita problemă a refugiaților și la un cost incalculabil. Grecii, primii dintre „prietenii” europeni și marea majoritate, au răspuns și au pus în practică ospitalitatea greacă veche și dragostea și onorarea creștină a unui străin, în special pentru cei persecutați, flămânzi, războinici. Această atitudine a țării noastre este recunoscută universal.

Dar, cazul micuței Amal este complet diferit. „Fata refugiată”, oriunde sosește, este un proiect internațional al unor ONG-uri bine plătite, susținut de autorități progresiste, presupuse locale, de o serie de mass-media sistemice, de comunități protestante „creștine” și, desigur, de mai multe organizații de propagandă, întotdeauna,a drepturilor omului. Ei sunt cei care promovează această campanie. Și ne cer să o primim cu surle și trâmbițe.

Spre ce  fel de„conștientizare” se îndreaptă organizatorii ? Și de ce chiar acum a fost ales momentul sosirii fetiței musulmane? Într-un moment în care Europa, în special țara noastră, este îngrozită de un val potențial mare de migranți și refugiați, într-un moment în care vecinii noștri (Albania, Skopje) primesc refugiați musulmani afgani care, întâmplător, se află în continentul nordic și la granița cu țara noastră? Este momentul potrivit pentru fieste și sărbători? Nu vedem situația din centrele de imigrare? Nu știm ce se întâmplă pe insulele noastre? Nu auzim? Nu vedem?

Și care este simbolismul unei astfel de „inițiative” la câteva zile după marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului? Cum pot fi permise recepțiile, petrecerile și paradele la această scară, când în urmă cu câteva zile litania icoanelor Maicii Domnului a fost interzisă cu parul deși este cea mai importantă sărbătoare pentru ortodoxie și elenism? Când suntem chemați să respectăm măsurile individuale de protecție în fiecare zi și suntem privați chiar de libertățile de bază, cum este posibil în același timp să permitem astfel de fieste neo-păgâne și străine? Este posibil ca acest lucru să fie acceptat de comunitatea noastră locală? Cine și de ce decide pentru noi fără noi? Cât de departe vor merge batjocura și ipocrizia?

Cum este posibil ca într-un loc ca al nostru, într-unul dintre cele mai importante centre religioase ortodoxe din lume, să se desfășoare evenimente cu un fundal și un conținut păgân? Cum este posibil ca la poalele stâncilor, în Meteora, sub o comunitate monahală vie, să aibă loc astfel de „recepții” și evenimente? Cum se face că în acest loc sfințit să fie onorat un alt zeu? La răscrucea de drumuri a mănăstirilor, ce treabă are fiica unei musulmane,care a fost asociată cu vegetarianismul, și anturajul său zgomotos și colorat? Cine și din ce motiv organizează astfel de „evenimente” în acest loc? De ce aici? Și care este utilitatea lor?

Sperăm că cel puțin conducerea locală, conștientizându-și responsabilitatea față de istoria și tradiția noastră, va sta alături de noi și nu va pune sub auspiciile acesteia sau alte manifestări similare ipocrite ale pseudo-conștientizării.

Sperăm, de asemenea, că oamenii din zona noastră, toți, vor reacționa. Este  puținul pe care îl putem face împotriva asediului care ne amenință, rămânând credincioși religiei și tradiției noastre ortodoxe și moștenirii istorice a luptelor și sacrificiilor strămoșilor noștri !!

Suntem într-o epocă de confesiune și luptă pentru credința noastră și conștiința noastră națională și nu vom permite ca mecanisme întunecate să o jignească și să o modifice, direct sau uneori insidios, ca în acest caz.

Pentru Asociația noastră, sosirea și procesiunea acestei caricaturi în locurile noastre este, nu numai o insultă, ci și o altă încercare evidentă de a devaloriza și degrada caracterul cultural – creștin și ortodox – al regiunii noastre. Și, de fapt, o încercare deliberată de a ne umili tradiția.

De aceea, facem apel la toți concetățenii noștri activi și sănătoși, din instituții, colective și asociații, să ia măsuri comune și să desfășoare toate procedurile legale, pentru a preveni desfășurarea acestei activități inacceptabile în binecuvântatul nostru loc. Este timpul să ne mobilizăm, să ne unim, să coexistăm. Nevoia de trezire și vigilență și luarea de inițiative împotriva acestor fenomene străine conștiinței noastre naționale și religioase este imperativă. Acum este momentul pentru individualismul nostru, dar și pentru responsabilitatea noastră colectivă.

Sursa: https://warnews247.gr/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке