Selectați pagina

Grecia: Sfantul Sinod reactioneaza impotriva noilor legi de legalizare a concubinajului

Grecia: Sfantul Sinod reactioneaza impotriva noilor legi de legalizare a concubinajului

sinod greciaSfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia a făcut o declarație specială privind planurile guvernului elen de extindere a legii “privind coabitarea libera” pentru cuplurile de același sex, informeaza in premiera Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe.

Cu aceasta ocazie, Sfântul Sinod a subliniat angajamentul sau continuu fata de poziția exprimată în proclamatia “Familia și societatea modernă”, lansata in 17 10 2013.

“Propagarea familiei alternative în realitățile moderne, dovedeste secularizarea și de-creștinarea societăților si natiunilor occidentale moderne, care au un trecut creștin bogat. Astăzi este vital sa se pastreze și sa se asigure existența, în continuare, a instituției sacre a căsătoriei, pe bună dreptate numita o mica biserica.

Viața în spiritul materialismului și nihilismului, sărăcirea moralei și iubirii adevărate, noua situație din sectorul financiar și al pietei forței de muncă, schimbarea rolurilor, în combinație cu alți factori, au condus la denaturarea și diminuarea instituției familiei. 

 

Se pare că, pentru mulți dintre concetățenii noștri, natura tainică a familiei și relația lor cu Hristos și Biserica au slăbit sau chiar nu mai există. În aceste condiții, au aparut astfel de tipuri de organizare a vieții de familie, care, din perspectiva doctrinei creștine, ar trebui să fie privite ca o abatere, deși conform conceptelor moderne ale secularizarii, sunt considerate forme alternative ale familiei. Acestea sunt: căsătoria fara nunta, familia incompleta, coabitarea și așa-zisele coabitari libere intre persoane de același sex…

Întrucat un stat liber a legalizat concubinajul, avem de-a face cu o distorsiune teologică și socială profundă a conceptului de familie, care nu mai este privita ca o ‘mică biserică’, ci ca o simpla co-existența a unuia cu celălalt”.

În declarație, Sfântul Sinod a subliniat că Biserica se bazeaza, atunci cand respinge noile forme alternative ale “familiei”, pe respectul pentru valoarea persoanei umane, care stă la baza teologiei ortodoxe, parte din valoarea fundamentală a Constituției Elene: “respectul pentru valorile persoanei umane implică respingerea oricărei vieți-surogat de familie”.

Copiii tai au nevoie de sfintenia familiei, care confera bucurie sufletului! Astfel de legi, impuse de Occident, preseaza si Romania. Le suprinzi promovate si sustinute direct sau indirect, din ce in ce mai des, de asa-zisi umanisti, in programele tv (cu bani multi) si in presa pe care chiar si tu le platesti… Daca nu ai semnat inca, impotriva unor astfel de manifestari si de schimbari impotriva firii, fa-o chiar acum, dand click aici! Nu permite ateismului militant, manifestat ca secta distructiva, sa se impuna in viata ta. Copiii tai nu-ti vor putea ierta NEPASAREA! SEMNEAZA AICI!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.