Poliția a arestat Sâmbătă un preot de pe insula grecească Kalymnos, după ce i-a îndemnat pe credincioși să nu poarte mască în Biserică.

Comentariile sale au fost făcute prin intermediul contului său de Facebook: „Nimeni nu trebuie să poarte o mască în Sărbătoarea Panagiei [Fecioarei Maria]!!! Nu trebuie să-i facem rău Doamnei noastre Theotokos [Fecioarei Maria]. Mama noastră vrea să ne vadă chipurile. Vrea sa ne vada credinta !!!! Vrea să ne sărute. Ea vrea să ne binecuvânteze. Te iubim, Panagia și sunt sigur că și noi, copiii tăi, îți vom oferi această bucurie !!! Nimeni nu va purta mască.

Este de amintit că în Grecia guvernul a impus că măștile sunt obligatorii în interiorul bisericii, la fel și distanțarea socială. Există, de asemenea, o limită pentru câți au voie să participe la liturghii în biserici sau mănăstiri.

Potrivit unor surse, preotul, care nu a fost numit, a fost dus în arest, fiind acuzat că a răspândit vești false care pun în pericol sănătatea publică, în urma unei plângeri a unui cetățean care a văzut postul.

Preotul s-a prezentat în fața unui procuror pe insula Kos și a fost eliberat în așteptarea procesului stabilit pentru 8 octombrie 2020.

Sursa: https://greekcitytimes.com/2020/08/17/police-arrest-priest-in-kalymnos-who-urged-the-faithful-not-to-wear-masks/