Selectați pagina

Grecia: Icoana Arhanghelului Mihail izvorăşte mir

Grecia: Icoana Arhanghelului Mihail izvorăşte mir

La cîţiva kilometri de oraşul Trikala, în umbra stîncelor din vecinătatea Meteora, a fost mărturisit o minune: icoana Arhanghelului Mihail pictată acum 5 ani în urmă de părintele iconograf Panaiotis Pevkisom, izvorăşte mir frumos mirositor, care printr-un mod minunat nu afectează icoana, anunţă Romfea.

Preotul-iconograf s-a speriat la început cînd a observat aceste picături, şi îndată s-a rugat Domnului. Nu a anunţat de îndată despre această minune, temîndu-se ca oamenii nu o să înţeleagă corect cele ce se întîmplă.

„Chipul sfînt al Arhanghelului Mihail, pe care l-am pictat, e o copie exactă a icoanei şcolii lui Chrysoloras. Lucrarea a fost finisată acum 5 ani. Am fost uimit cînd mi-am dat seama că la un moment dat din lemnul icoanei a început să izvorască mir. Mi-am făcut cruce, am luat un tampon din bumbac şi am şters picăturile, temîndu-mă iniţial că vor deteriora icoana. Însă mirul continua să izvorască, emanînd un miros bine-plăcut, asemănător cu uleiul din candelă. Cel mai interesant e că mirul nu deteriorează icoana”, a declarat pr. Panagiotis Pevkis ziarului „Adevărul Ortodox”.

După cum a explicat iconograful, mirul izvorăşte din diferite părţi ale icoanei. „O dată mirul izvorăşte de pe chipul Arhanghelului MNihail, apoi de pe mîinile sale, şi de fiecare dată din locuri diferite. Nu îmi pot explica aceasta apariţie minunată, şi cred că e semne de la Dumnezeu. Am cerut şi părerea unui chimist, care nu a putut da o explicaţiei concretă”, afirmă el.

De asemenea, pr. Panagiotis explică că lemnul folosit la pictatea icoanei, are o vechime de peste 200 ani.

„Acesta e un lemn de sicomor, uscat special, care nu poate să conţină răşini, aşa precum acestea se conţîn în pin. De aceea şi nu îmi pot explica cum acest lemn poate să izvorască mir”, a adăugat pr. Panagiotis.

Dacă mirul va continua să izvorască şi mai departe, iconograful va solicita sfatul specialiştilor. Părintele numeste această întîmplare nu minune, ci un semn prin care Dumnezeu doreşte sa întărească credinţa poporului.

Surse:

https://3rm.info/publications/55932-greciya-ikona-arhistratiga-bozhiya-mihaila-istochaet-miro.html

http://pravoslavie.ru/65937.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке