Cu excepția unor circumstanțe neprevăzute, împreună cu deschiderea bisericilor, este de așteptat ca și intrarea în Muntele Athos să fie permisă în anumite condiții. Chiar dacă nu va fi vorba despre un pelerinaj în masă, Administrație specială a Muntelui Athos are în vedere să permită vizite la mănăstirile athonite.

Intrarea în Sfântul Munte se face pe baza unui diamonitirion, o viză specială emisă sub Administrația athonită. Numărul acestor vize este în general redus, pentru a nu tulbura viața monahală, și se emit pe numele fiecărei mănăstiri în parte.

În noul context al pandemiei, cei care intră pe Muntele Athos vor fi verificați, chiar dacă în ultima perioadă nu există o forță de poliție care să își asume această sarcină de a limita mișcările de la mănăstire la mănăstire.

În această perioadă au fost înregistrate patru cazuri de coronavirus în rândul călugărilor din Muntele Athos. Aceștia sunt acum în stare bună de sănătate.

În următoarele zile, se vor anunța detaliile cu privire la pelerini, care vor fi stabilite înainte de 17 mai.

În Grecia bisericile au fost deschise în date de 14 mai iar din 17 mai se vor putea efectua slujbe religioase. Voluntarii recrutați de parohii vor asigura desfășurarea în condiții bune a slujbelor.

Mulți mitropoliți au în vedere deja să efectueze două Sfinte Litughii, astfel încât toată lumea să poată participa fără probleme.

Sursa:

https://rossaprimavera.ru/news/cb403812

Gradual lifting of the measures on Mount Athos is expected