Imagini șocante din Melbourne, Australia arată o femeie însărcinată arestată în fața copiilor ei, în propria casă, pentru „crima” organizării unui protest anti-lockdown (anti-carantină) pe Facebook.

Clipul arată polițiștii care intră în casa femeii și îi prezintă ei și soțului ei un mandat de percheziție.

Ulterior i se spune că este arestată pentru „incitare”, înainte de a fi încătușată.

Ea explică că este însărcinată și are tratament cu ultrasunete într-o oră, dar ofițerii nu sunt descurajați, spunându-i că este arestată pentru o postare pe Facebook în care a organizat un protest anti-lockdown.

Femeia explică că este de acord să șteargă postarea de pe Facebook, dar ofițerul spune că „ați comis deja infracțiunea” și apoi îi spune că mandatul de percheziție autorizează poliția să „pună sub sechestru orice computer, orice dispozitiv mobil pe care îl are”.

„Nu mi-am dat seama că fac ceva greșit, este ridicol”, spune femeia când începe să plângă.

După cum subliniază Rita Pahani, când protestatarii Black Lives Matter s-au organizat și s-au adunat în mii de oameni pentru a demonstra, nu s-au confruntat cu zero opoziție din partea autorităților.

Această femeie nu este prima australiancă arestată pentru infracțiunea de organizare a unui protest, într-o presupusă țară democratică.

După cum am subliniat anterior , autoritățile și-au dat de la sine puterea astfel încât polițiștii să poată scoată copiii din custodia părinților lor pentru a asigura respectarea regulilor coronavirusului.

Poliția din Melbourne a anunțat, de asemenea, că va folosi drone de supraveghere pentru a prinde oameni care nu poartă măști și pentru a ține evidența mașinilor care călătoresc mai departe de 5 km de casă.

Autoritățile au primit, de asemenea, puterea de a intra în casele oamenilor fără mandat și de a efectua controale la fața locului.

Sursa: https://www.rt.com/news/499668-australia-pregnant-woman-arrested-lockdown/