Claudiu Târziu (Jurnalist, scriitor şi editor): A batjocori simbolurile de credință, lăcașurile de rugăciune și clericii este egal cu a-i insulta pe credincioși în mod direct. Cine poate fi atît de slut sufletește și mental încît să ia în derîdere credința unui întreg popor?

Sînt, în mod evident, întrebări retorice. Știm cine sînt oamenii care fac asta. Sînt cei care au vrut să scoată icoanele și ora de religie din școli. Sînt aceia care duc, de mulți ani de zile, o propagandă abjectă contra normalității și în favoarea perversității sexuale și nu numai.

Sînt cei care au dus o campanie mirșavă împotriva referendumului pentru căsătorie din 2018.

Sînt cei care stîrnesc periodic valuri de mizerie asupra creștinilor ortodocși, găsind pretexte în vreun pelerinaj masiv (ca acela de Sf. Dimitrie în București, sau cel de praznicul Sf. Parascheva la Iași), ori în alt eveniment religios, cum a fost sărbătoarea Învierii Domnului cu ușile bisericilor închise din acest an. Sînt cei care, practicînd un discurs al urii inimaginabil la adresa creștinilor, speră să poată conduce România spre un nou totalitarism de extracție neomarxistă.

Aceste afronturi trebuie să înceteze. Și vor înceta, dar numai atunci cînd patrioții creștini vor putea decide în această țară.

PS: Cei care au făcut porcăria de mai jos ar putea fi ușor de depistat. Și sper că se va întîmpla asta curînd.

Catedrala Mântuirii Neamului apare pe cunoscutul serviciu Google Maps cu denumirea „Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. Astfel de modificări pot fi făcute de utilizatori. Nu este primul incident de acest fel în care este implicată compania Google. Recent localităţile din partea de sud a ţării erau plasate de Google în Valahia, nu în România.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe, cel care a făcut public jignirea adusă ortodocşilor pe Google Maps denunţă „noul anti-creştinism totalitar”.

„Când vă spun că noul anti-crestinism totalitar este un pericol real si direct vă luati de mine! Da, anarho-bolsevismul secularist, cu apucaturi fascistoide indoite de aerul împuțit de joint-uri, este o realitate a postmodernismului marcat de aneantizare și lipsă de omenie!

Cineva a intervenit în cel mai stupid mod posibil pe harta google cu un mesaj ofensator la adresa întregii comunități ortodoxe românești. Este primul pas în violența simbolică la care Biserica Neamului Românesc este tot mai expusă de către noii extremiștii!”, scrie deputatul pe Facebook.

Actualizare: Alte denumiri apărute ulterior, sunt ”Catedrala Falei Patriarhului” și ”Catedrala șpăgarilor!”.