Selectați pagina

Google confirmă că e-mailurile private POT FI uneori CITITE de dezvoltatori și nu DOAR de algoritmi computerizaţi

Google confirmă că e-mailurile private POT FI uneori CITITE de dezvoltatori și nu DOAR de algoritmi computerizaţi

Gmail, cel mai popular serviciu de e-mail din lume, cu 1,4 miliarde de utilizatori, a confirmat că e-mailurile private trimise și primite de utilizatorii săi pot fi uneori citite de dezvoltatori de aplicaţii și nu doar de algoritmi computerizaţi.

Astfel, deși Gmail a avut acces și a parcurs întotdeauna e-mailurile pentru a servi reclame personalizate, se pare însă că un număr mare de terţi a avut de asemenea acces la istoricul de mesaje, acţiune ce s-ar putea să aibă repercusiuni dezastruoase asupra modului în care este privit acest serviciu de poștă electronică.

În timp ce mesajele sunt procesate în mod obișnuit prin algoritmi computerizaţi, angajaţii mai multor companii au citit mii de e-mailuri.

Edison Software a declarat că a citit e-mailurile a sute de utilizatori pentru a construi o nouă caracteristică software, în timp ce o altă companie, eDataSource Inc, a declarat că inginerii lor au citit e-mailuri ale deţinătorilor de cont Gmail, pentru îmbunătăţirea algoritmilor.

Aceste firme au declarat de asemenea că nu au cerut utilizatorilor permisiunea specifică de a citi mesajele Gmail, întrucât practica era acoperită de acordurile de utilizare ale Gmail.

În schimb Gmail a declarat că numai companiile care au fost verificate ar putea accesa mesaje și numai dacă utilizatorii au „acordat în mod explicit permisiunea de a accesa e-mailurile”. În plus, reprezentanţii serviciului Gmail au mai declarat că utilizatorii pot verifica ce aplicaţii le-au accesat contul vizitând pagina de verificare a securităţii. Tot de aici pot face setări și în privinţa informaţiilor care nu doresc să fie accesate sau distribuite terţilor.

Cu toate că anul trecut Google declara că nu va mai citi mesajele pe care utilizatorii le primesc pe cont, purtătorul de cuvânt al companiei, Aaron Stein, a confirmat că practica încă există.

„Am putea scana conţinutul e-mailurilor pentru a personaliza rezultatele căutărilor, dar și pentru a detecta malware-ul și tentativele de spam”, a declarat acesta, completând că Google lucrează astfel încă din 2012.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *