Selectați pagina

Google ar putea primi o amendă RECORD din partea UE. Ce NU va mai avea voie să facă gigantul IT

Google ar putea primi o amendă RECORD din partea UE. Ce NU va mai avea voie să facă gigantul IT

Autoritățile din Uniunea Europeană ar putea acorda o amendă record unității Google, marți, pentru că nu oferă un tratament egal competitorilor în ceea ce privește rezultatele afișate, favorizându-și serviciul de cumpărături, potrivit surselor citate de Reuters.

Cazul analizat de Comisia Europeană a fost declanșat de mai multe plângeri din partea competitorilor americani și europeni, care au dus la o investigație care s-a desfășurat timp de șapte ani asupra celui mai popular motor de căutare.

Autoritatea care reglementează competiția în Uniunea Europeană a amendat Google în aprilie 2015 pentru că deforma rezultatele de căutare pe internet pentru a favoriza serviciul său de cumpărături, afectând astfel atât competitorii, cât și consumatorii.

Google susține că autoritățile au ignorat competiția din partea retailerilor online precum Amazon și eBay.

Companiile care sunt vinovate că au încălcat regulile europene pot fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri globală. În cazul Google, amenda s-ar putea ridica la 9 miliarde de dolari, dar nu va atinge, probabil, acest nivel. Google ar putea să primească o amendă de 1,1 – 1,2 miliarde de dolari, potrivit New York Times.

Cea mai mare valoare a unei amenzi, de 1,06 miliarde de euro, a fost primită de producătorul american de cipuri Intel, în 2009.

Pe lângă amendă, CE va transmite companiei Google să oprească pretinsele practici necompetitive, dar nu este sigur cum va proceda pentru ca gigantul IT să adopte măsurile care vor asigura competitorii de tratament egal în ceea ce privește rezultatele cumpărăturilor pe internet.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *