Selectați pagina

Google amendat după ce nu a luat nicio măsură cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului

Google amendat după ce nu a luat nicio măsură cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului

Google România a fost amendată de CNCD cu 10.000 de lei după ce nu a luat nicio măsură și nu a informat centrala cu privire la schimbarea pe Google Maps a denumirii Catedralei Mântuirii Neamului.

Unul dintre editorialiștii Google Maps a schimbat în luna aprilie tag-ul Catedralei Naționale, pe harta online, în „Catedrala prostirii neamului”.

Patriarhia Română, dar și mai multe asociații și persoane fizice, au semnalat acest lucru, fără însă a fi remediată situația.

Realizatorul TV Mircea Radu a scris atunci pe pagina sa: „Bine, nu crezi în Dumnezeu, am înțeles. E dreptul tău. Am înțeles și că nu avem spitale pentru că biserici și catedrale – eu nu cred asta, dar dacă tu zici, te las să zici. Dar să numești Catedrala Mântuirii Neamului drept Catedrala Prostirii Neamului Românesc, e grav. E ca atunci când înjuri și batjocorești pe altul care nu face altceva decât să creadă altfel decât tine. Să îți fie rușine, omule ….”

„Fapta Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 10.000 lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, spune comunicatul CNCD de astăzi.

Colegiul CNCD a obligat Google să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului, varianta în limba română, timp de 10 zile.

De asemenea a recomandat ca Google București să traducă codul de conduită și în limba română, iar sistemul de raportare să fie actualizat în limba română.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus că modificarea pe Google Maps a numelui Catedralei Mântuirii Neamului. „este încă o probă a urii” împotriva creștinilor, ură ce se manifestă în unele cercuri ideologice.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *