Selectați pagina

Google a primit o lovitură grea! Iată ce se va întâmpla cu celebrul motor de căutare!

Google a primit o lovitură grea! Iată ce se va întâmpla cu celebrul motor de căutare!

GoogleInternauţii europeni pot cere de acum motoarelor de căutare să elimine din lista de rezultate informaţiile care le încalcă dreptul la viaţa privată. Curtea europeană de Justiţie a luat această decizie în urma unei sesizări venite din partea unui spaniol, în urmă cu 4 ani. Gigantul american Google consideră decizia Curţii de la Luxemburg drept dezamăgitoare.

Potrivit deciziei Curţii Europene de Justiţie, supranumite şi “dreptul de a fi uitat”, utilizatorii pot cere acum motoarelor de căutare să şteargă informaţii care le încalcă dreptul la viaţa privată.

Totul a pornit de la cazul unui spaniol, în 2010, care a reclamat faptul că pe motorul de căutare Google apăreau informaţii legate de vânzarea la licitaţie a unor imobile care i-au aparţinut, în 1998. Spaniolul fusese executat silit pentru neplata datoriilor şi voia ca informaţiile respective să dispară de pe internet. După ani de dezbateri, Curtea de la Luxemburg i-a dat câştig de cauză spaniolului. Autorităţile de la Bruxelles consideră decizia drept o victorie majoră.

Motoarele de căutare folosite în Europa vor trebui acum să analizeze şi să răspundă individual unui număr imens de cereri de eliminare de conţinut.

Sursă: Antena1

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.