Selectați pagina

Goana după venit… Peste 200 de agricultori din Azerbaidjan s-au intoxicat cu pesticide

Goana după venit… Peste 200 de agricultori din Azerbaidjan s-au intoxicat cu pesticide

În jur de 200 de agricultori din Azerbaidjan s-au intoxicat din cauza pesticidelor folosite în câmpurile de bumbac, scrie publika.md Cazurile au fost semnalate în trei provincii din ţară, ceea ce a dus la declanşarea unei anchete oficiale. În unele spitale, din cauza locurilor insuficiente, pacienţii au fost trataţi în sălile de aşteptare sau pe coridoare.

Oamenii au declarat că au avut ameţeli, iar unii şi-au pierdut cunoştinţa în momentul în care au ajuns pe câmpurile de bumbac.

“Sunt două probleme. Prima e legată de calitatea pesticidelor şi de autorizarea folosirii acestor substanţe. A doua chestiune ţine de faptul că folosirea pesticidelor în câmpurile de bumbac e nocivă. Întrebarea e dacă aceste substanţe au fost folosite conform instrucţiunilor”, a spus Inam Kerimov, ministrul Sănătăţii.

Pe de altă parte, procurorii s-au autosesizat şi investighează cazurile. Industria bumbacului, cea mai profitabilă activitate a Azerbaidjanului în perioada sovietică, a fost relansată în ultimii ani. După obţinerea independenţei în 1991, Azerbaidjanul s-a axat pe exploatarea petrolului şi gazelor naturale.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *