Accesul elevilor la internet a fost și rămâne o problemă, în special la sate. În dificultate sunt și mai multe familii din Șerpeni, raionul Anenii Noi, după ce gimnaziul din localitate a fost plasat în carantină pentru 14 zile. Toți copiii învață la distanță, după ce o profesoară a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, relatează jurnal.md

În familia Antoci sunt cinci copii, dintre care trei școlari. Părinții spun că nu pot să le cumpere dispozitive performante, care să-i ajute la învățătură. Elevilor nu le rămâne altceva decât să meargă la colegi.

Mihaela spune că învățatul la distanță îi dă mari bătăi de cap. Mai bine era înainte, în sala de clasă. Fata mai spune că a așteptat mult noul an școlar, chiar a învățat și regulile de protecție.

Directorul gimnaziului din Șerpeni spune că familia Antoci nu este singura, care se confruntă cu problema respectivă.

„Din 262 de copiii s-a constatat că 28 de copii nu au acces la internet, adică nu au tehnologii performante. Atunci noi ca cadre didactice am hotărât să recurgem chiar la telefonul fix, mobil, ca cât de cât să le venim în ajutor copiilor să asimileze materialul care este necesar”, a declarat directorul gimnaziului, Eugenia Botnari.

Eugenia Botnari spune că gimnaziul a fost dotat cu tot echipamentul de protecție, iar elevii urmau să învețe conform modelului doi, adică pe schimburi. Nimeni nu s-a aștept la o asemenea întorsătură.

Primarul satului ne-a spus că în localitate mai sunt cazuri pozitive de coronavirus.

Am încercat să aflăm de la Ministerul Educației câți elevi din Republica Moldova nu au acces la internet, dar reprezentanții instituției ne-au cerut să le trimitem o solicitare oficială.

Potrivit celor mai recente date, 18 instituții de învățământ stau acum cu porțile închise. 11 dintre acestea sunt în carantină, iar 7 nu și-au reluat activitatea din varii motive.