Selectați pagina

Gheron Sava Lavriotul: Sfântul Munte va întrerupe comuniunea cu patriarhul Bartolomeu

Gheron Sava Lavriotul: Sfântul Munte va întrerupe comuniunea cu patriarhul Bartolomeu

Gheron Sava Lavriotul: Sfântul Munte va întrerupe comuniunea cu patriarhul Bartolomeu

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. grigorie

    Potrivit Mitropolitului Ierotheos Vlahos, de Nafpaktos și Agios Vlasios, Ioannis Zizioulas a avut un rol esential in Sinodul din Creta : „ Mitropolitul Pergamului, care, evident, în calitate de consilier, la îndemnul Patriarhului, era ultimul evaluator al propunerilor, fie le respingea, fie le corecta, fie le adopta și evaluarea lui era acceptată de către Biserica Constantinopolului și de către celelalte Biserici”.
    Acest lucru este de neconceput deoarece Zizioulas este un ratacit de la dreapta credinta. Iata o mostra de kakodoxie din gandirea acestui neortodox: „Daca omul abandona dreptul la libertate absoluta [adica daca ar fi pazit porunca data de Dumnezeu], automat intreaga creatie si-ar fi pierdut speranta in mantuire. Ceea ce ne permite sa spunem ca e mai bine ca Adam a cazut, pastrandu-si dreptul la libertate absoluta, decat daca n-ar fi cazut, refuzand acest drept, fapt care l-ar fi coborat la pozitia de animal”( Ioannis Zizioulas, Creatia ca Euharistie, p.83).Intr-o asemenea gandire corupta inseamna ca si Diavolul s-a voit pe sine Dumnezeu uzand de acest „drept” de „libertate absoluta” , iar ingerii care nu s-au folosit de acest „drept” au coborat la o pozitie inferioara.
    Sfintii Parinti ne invata ca raul inseamna miscarea fapturii in afara ratiunii dupa care a fost creata, ori daca pentru Zizioulas o asemenea miscare este un „drept”, este buna ,inseamna ca pentru el raul e bun.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.