Selectați pagina

Gest indecent care i-a făcut pe episcopii din insula Rhodos să interzică nunţile la faimoasa capelă St. Pauls

Gest indecent care i-a făcut pe episcopii din insula Rhodos să interzică nunţile la faimoasa capelă St. Pauls

În faimoasa capelă St. Pauls de pe insula grecească Rhodos au fost interzise căsătoriile turiştilor străini, după ce o fotografie de nuntă a unui cuplu britanic în care tinerii miri simulau un act sexual a ajuns virală.

Reprezentanţii capelei St Pauls, din insula grecească Rhodos, au anunţat că nu le vor mai permite cuplurilor străine să se căsătorească acolo, după ce un cuplu britanic a simulat un act sexual în realizarea unei fotografii ajunsă virală, în urma postării ei în mediul online, relatează adevarul.ro

Tinerii Carly (34 de ani) şi Matthew Lunn (27 de ani) proaspăt căsătoriţi, au vrut să pozeze diferit pentru albumul lor de nuntă, aşa că au mimat un act sexual şi au fost atât de mândri de fotografie, încât au postat-o pe contul lor de Facebook. Astfel, fotografia aparent indecentă a ajuns virală în scurt timp, scrie The Independent.

Dacă prietenii şi familia s-au amuzat teribil pe seama acestei poze, după ce a ajuns în atenţia reprezentanţilor capelei St Pauls, unde cei doi tineri s-au căsătorit, autorităţile religioase au fost profund ofensate de imagine.

Astfel, Kyrillos, episcopul insulei Rhodos a luat decizia de a interzice străinilor să se mai căsătorească religios în capela St Pauls, iar cuplurile care aveau programate ceremonii, în perioada imediat următoare, au fost nevoite să-şi schimbe planurile pentru ziua cea mare.

„Suntem greci şi preţuim tradiţiile şi sfinţenia locurilor noastre religioase. Nu putem permite ca un asemenea comportament dezgustător să continue, a afirmat liderul comunităţii, Giorgos Eleftheriou pentru The Times.

Mirele Matthew Lunn declara înainte de luarea deciziei interzicerii viitoarelor nunţi în St Pauls că fotografia a fost realizată în spirit de glumă: „Am făcut această fotografie în spirit de glumă. Ne-am aşteptat la reacţii amuzante din partea oamenilor, dar nu ne-am aşteptat să ajungă atât de cunoscută. Cei de acasă, din Anglia, au făcut multe comentarii pe seama acestei fotografii, iar situaţia a luat-o într-o altă direcţie“, a declarat tânărul.

După reacţia autorităţilor religioase, cuplul a afirmat că regretă realizarea acestei fotografii, dar decizia de a interzice viitoarele nunţi li se pare una exagerată: „Situaţia a degenerat foarte mult. Nu a fost nimic real, totul a fost doar o glumă, iar grecii au exagerat foarte mult. Nu credem că am făcut ceva greşit, dar regretăm că am făcut această fotografie, având în vedere urmările. Interzicerea viitoarelor căsătorii este o nebunie“, a declarat tânărul proaspăt căsătorit.

Giorgos Eleftheriou, cel care a încheiat ceremonia religioasă a celor doi tineri îndrăgostiţi mustră cuplul britanic: „Ruşine celor doi tineri pentru răul pe care l-au provocat. Mă întreb, ar fi făcut oare la fel în ţara lor natală, în faţa unei capele britanice, a unui templu evreiesc sau o moschee? Am sute de tineri din Marea Britanie şi din toată lumea, care urmează să se căsătorească aici şi care m-au sunat şi m-au întrebat printre lacrimi de această decizie. Este o pierdere enormă pentru societatea noastră. Capela este una dintre cele mai faimoase destinaţii de nuntă din lume şi aveam rezervări până în 2021“, a mai declarat Giorgos Eleftheriou.
De asemenea, un localnic a declarat pentru publicaţia The Sun că, după ce povestea tinerilor a ajuns cunoscută în presa britanică, a fost făcută publică şi de televiziunea Greek TV şi ziarele din Grecia: „Chiar dacă a fost un act simulat, autorităţile religioase au considerat că tinerii au sfidat biserica, iar preoţii locali, episcopul şi primarul n-au avut de ales decât să interzică următoarele căsătorii, 99 la sută dintre cupluri fiind de origine britanică. Oamenii sunt furioşi şi intenţionează chiar să dea în judecată cuplul responsabil pentru această decizie şi mai vor ca cei doi să-şi ceară scuze public autorităţilor insulei şi reprezentanţilor bisericii, în special“, a adăugat localnicul.

Anularea sutelor de căsătorii programate pentru capela St Pauls ar putea afecta economia locală, dependentă de turism, iar situaţia Greciei este şi-aşa fragilă, în urma recentei crize economice severe prin care a trecut. Episcopul bisericii a a firmat, de asemenea, că va reprograma sutele de nunţii viitoare pentru alte biserici de pe insulă.

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *