Selectați pagina

Germania vrea să investească, până în 2025, 3 miliarde de euro în Inteligența Artificială

Germania vrea să investească, până în 2025, 3 miliarde de euro în Inteligența Artificială

Germania şi-a propus ca, în următorii  7 ani, să investească nu mai puțin de 3 miliarde de euro în  proiecte de cercetare și  dezvoltare în domeniul Inteligenței  Artificiale (AI), potrivit unui document oficial consultat de Reuters. Investiția pe care Germania vrea să o facă în  Inteligența  Artificiala vine pe fondul unui decalaj din ce in ce mai mare inregistrat, in ultimii ani, intre Asia si America, pe de o parte, si Germania, pe de alta parte, in ceea ce priveste inovatiile software, arata Reuters.

Acest lucru indica ingrijorarea resimtita la Berlin cu privire la provocarile aduse de tehnologiile digitale si AI la adresa metodelor traditionale din industria prelucratoare din Germania, acestea fiind concentrate pe export. “Vrem sa promovam utilizarea aplicatiilor AI in afaceri. (…) O tehnologie cu un impact profund, ca AI … (trebuie) incorporata intr-un cadru care sa protejeze valorile sociale fundamentale si drepturile individuale”, se arata in documentul oficial consultat de Reuters.Citand surse guvernamentale, Reuters mai puncteaza ca economia infloritoare a Germaniei a lasat falsa impresie de securitate, iar acest lucru impiedica eforturile autoritatilor de eliminare a decalajului la nivel de tehnologie digitala. Potrivit Reuters, cabinetul Merkel va prezenta, in perioada urmatoare, dupa mai multe runde de consultari, o strategie bazata pe Inteligenta Artificiala care sa ajute cea mai puternica economie a lumii sa se adapteze la era digitala.Timp de zeci de ani, Germania a fost lider in inovarea industriala, dar factorii de decizie au intarziat sa isi dea seama ca modelul de export, bazat pe traditionalul proces de fabricatie, este unul vulnerabil si acum Germania incearca sa ajunga din urma economiile care, in liniste, i-au luat fata. Angela MERKEL, aflata la al patrulea – si, probabil, ultimul -, mandat de cancelar al Germaniei a facut o prioritate din acest proiect, aratand ca prosperitatea viitoare a tarii depinde de acest proiect.

Mai multe persoane din anturajul Angelei MERKEL arata ca strategia Guvernului cu privire la AI propune un plan care sa se concentreze pe colectarea de informatii, sprijinirea domeniului de cercetare, retentia angajatilor specializati si incurajarea acestora in a infiinta start-up-uri. Acest pas inainte nu pare sa fie unul fara piedici. Specialistii in domeniu sustin ca principalele probleme sunt reprezentate de investitiile inadecvate, deficitul de personal specializat si lipsa inovatiilor digitale.

De ce este periculoasă inteligența artificială?

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *