Selectați pagina

Germania trimite tancuri suplimentare în Lituania, într-o demonstrație de forță împotriva Rusiei

Germania trimite tancuri suplimentare în Lituania, într-o demonstrație de forță împotriva Rusiei

13 tancuri suplimentare au fost trimise de armata germană în Lituania, într-o demonstrație de forță în fața unei amenințări militare percepute ca venind din partea Rusiei, relatează dpa.

Vehiculele blindate tip Boxer și un vehicul blindat de recuperare au fost încărcate joi la Immendingen, sud-vestul Germaniei, pentru a ajunge cu trenul în patru zile până la baza lituaniană Rukla, a anunțat Bundeswehr-ul, citat de activenews.ro

Batalionul de infanterie ușoară 292 urmează să înlocuiască trupele de infanterie mecanizată staționate la bază. Măsura este destinată “securizării statelor baltice”, a declarat comandantul Wolf Ruediger Otto.

Un total de 150 de vehicule și 60 de containere urmează să fie transportate prin Europa ca parte a noului batalion, potrivit armatei germane.

Lituania, Estonia și Letonia, toate foste republici sovietice, au fost alarmate de anexarea de către Rusia a regiunii Crimeea de la Ucraina în 2014.

NATO a răspuns trimițând batalioane de 1.000 de soldați în fiecare dintre aceste țări, precum și în Polonia, în cadrul primei desfășurări militare majore spre țări ale fostului Pact de la Varșovia de la sfârșitul Războiului Rece.

Trupele trebuie înlocuite la fiecare șase luni, întrucât un acord între Rusia și NATO interzice orice desfășurare permanentă pe flancul estic al alianței (Actul Fondator NATO-Rusia din 1997 n.r.). Marea Britanie conduce batalionul desfășurat în Estonia, Canada pe cel din Letonia, Germania pe cel din Lituania, iar SUA comandă batalionul din Polonia.

1 Comentariu

  1. mivas

    Una este înlocuire și alta suplimentare. Aici este clar pregătire de război fără nici un avertisment. Încercuirea Rusiei este mai mult decât evidentă.

    Dumnezeu să le răsplătească tuturor celor care pornesc războaie după cum merită. „Cine scoate primul sabia, de sabie va pieri.”

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке