Selectați pagina

Germania: PROTESTE violente împotriva restricțiilor instituite pentru combaterea epidemiei de COVID-19

Germania: PROTESTE violente împotriva restricțiilor instituite pentru combaterea epidemiei de COVID-19

Actualizare: Poliția germană a arestat sâmbătă circa 60 de protestatari care au luat parte la mai multe manifestații desfășurate la Berlin împotriva restricțiilor instituite pentru combaterea epidemiei de COVID-19, potrivit ziarului Tagesspiegel, citat de Reuters.

Incidente au avut loc și în timpul protestului de la Hamburg, unde poliția a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanții. Protestul anti-izolare a primit undă verde de la autorități după ce organizatorii au convenit să limiteze numărul de participanți la 750, în loc de 3.500-4.000, așa cum au solicitat inițial.

Curtea Administrativă din Hamburg a hotărât să limiteze numărul celor care s-ar putea alătura mitingului, astfel încât poliția să poată pune în aplicare regulile de distanțare socială. Manifestanții au respectat distanțarea socială, scandând lozinci precum: „Dreptul la distanțare în loc de interzicerea contactelor”, „Teste accesibile gratuite pentru toată lumea, în loc de carantină pentru toată lumea” și „Opriți nebunia corona!”, relatează Active News.

Știrea inițială

Mii de oameni sunt așteptați să se adune în orașele din Germania în acest week-end pentru a demonstra împotriva politicilor guvernului privind măsurile restrictive, informează The Guardian.

Protestele urmează să aibă loc în capitala Berlin, la Stuttgart, Koln, Munchen, Frankfurt și Hanovra.

Orașul Stuttgart se așteaptă la o demonstrație mai mică decât weekendul trecut, când au participat aproximativ 5.000 de persoane. La Koln, aproximativ 500 de persoane intenționează să formeze un lanț uman.

În landul Bavaria (sud), sunt așteptate 60 de demonstrații separate, cu aproximativ 1.000 de participanți la cea mai mare în capitala acestui stat, Munchen.

Mii de persoane au ieșit în stradă weekendul trecut în orașe din întreaga Germanie, protestând împotriva restricțiilor legate de coronavirus și a ceea ce susțin că sunt încălcări ale drepturilor constituționale.

Printre protestatari se numără cei care acuză guvernul că a inventat virusul pentru a impune condiții asemănătoare dictaturilor. Furia lor este concentrată asupra tuturor, de la cancelarul Angela Merkel și la ministrul Sănătății,, Jens Spahn, până la virologii și epidemiologii care îi sfătuiesc pe politicieni. Miliardarul american Bill Gates, fondatorul Microsoft, este înfățișat la manifestații ca o figură satanică, acuzat de inginerii în sistemul de sănătate pentru a obține dominația la nivel mondial.

„De ce să stau închis în propria mea casă când numai 8.000 de oameni au murit din cauza acestui virus?”, spune Artur Schwarz, un participant la un miting din Stuttgart. „Între timp, economia moare, iar vecinul meu nu a mai putut să-și viziteze soția într-un cămin de îngrijire timp de opt săptămâni. Este o crimă”

Unii manifestanți au purtat Steaua galbenă a lui David, asemănătoare cu ecusoanele de pânză pe care evreii au fost nevoiți să le poarte în timpul perioadei naziste, pentru a evidenția ceea ce ei consideră a fi stigmatizarea cu care se confruntă pentru că refuză să fie vaccinați cu un potențial vaccin împotriva virusului.

O teorie expusă în mod repetat la demonstrații este că un posibil program de vaccinare va fi folosit ca oportunitate pentru implantarea cipurilor, care vor fi folosite pentru a controla populația.

De asemenea, scrie presa britanică, normele de distanțare fizică impuse de autorități sunt definite de protestari drept un „Holocaust social”, afectând în special vârstnicii.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii