Selectați pagina

Germania a fost afectată vara aceasta de cea mai severă secetă din ultimii peste 100 de ani

Germania a fost afectată vara aceasta de cea mai severă secetă din ultimii peste 100 de ani

Temperaturile maxime extreme, absenţa precipitaţiilor şi cerul senin au dominat vara care tocmai s-a încheiat vremea din Germania, a anunţat serviciul german de meteorologie (DWD) în cadrul unei prezentări susţinută înaintea prezentării unui raport preliminar pe această temă, relatează Xinhua, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

Vara aceasta a fost a doua cea mai călduroasă din istoria înregistrărilor meteorologice, începute în 1881, cu o temperatură medie la nivel naţional de 19,3 grade Celsius.

În 2003 valorile de temperatură au fost mai mari decât cele înregistrate în această vară, cu o medie de 19,7 grade Celsius.

În medie, 130 litri de precipitaţii pe metru pătrat au căzut în vara 2018 în Germania, ceea ce reprezintă doar 54% din nivelul normal. Doar vara anului 1911 ar fi fost mai aridă, cu precipitaţii de 124 litri pe metru pătrat, a explicat DFD.

Sezonul călduros din 2018 s-a numărat printre primele trei cu cele mai multe zile senine de la începutul măsurătorilor, în 1951, cu o medie de aproximativ 770 de ore de soare.

Cel mai însorit loc din Germania din acest an a fost insula Ruegen din Marea Baltică unde au fost înregistrate 900 de ore de soare.

Pierderile din agricultură cauzate de secetă şi de riscul de incendii de vegetaţie a fost una dintre consecinţele acestei veri.

Chiar şi astronautul german Alexander Gerst a fost şocat când a văzut Germania din spaţiu. “Totul ceea ce ar trebui să fie verde este uscat şi maro”, a spus comandantul de pe Staţia Spaţială Internaţională la începutul lunii august.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *