Selectați pagina

Georgia: politicienii care critica Biserica nu vor fi sustinuti in alegeri

Georgia: politicienii care critica Biserica nu vor fi sustinuti in alegeri

Ilia-II-patriarh-GeorgiaUn sondaj recent, realizat de Institutul Național Democratic (NDI) și de Centrul ce Cercetare Caucus din Georgia, a demonstrat, încă o dată, întoarcerea Bisericii Ortodoxe Georgiene in fruntea societatii, lasand în urmă perioada ateista sovietica.

Loialitatea cetățenilor georgieni față de Biserica Ortodoxa și valorile tradiționale s-a dovedit a avea impact asupra vietii acestora, dincolo de frecventarea simpla a Bisericii.

Potrivit publicatiei “Georgia Astăzi”, din 3900 respondenți, chestionați între 23 februarie și 14 martie, 74% au mărturisit că nu vor vota, pe 8 octombrie, in viitoarele alegeri, cu partidele considerate ca fiind critice la adresa Bisericii, condusă de mult-iubitul Patriarh-Catolicos Ilia II (foto).

68%, de asemenea, au răspuns că nu-i vor sprijini pe cei care critică tradițiile profunde și istorice ale națiunii, în timp ce 78% au spus ca nu ii vor sprijini pe cei care susțin discuțiile publice deschise pe marginea orientărilor sexuale.

Acest sondaj recent arata rezultate similare cu un sondaj NDI, din aprilie 2015, care a demonstrat că Patriarhul Ilia s-a bucurat de cea mai mare aprobare, cu un rating de 87 de procente intre figurile publice, în timp ce un sondaj din 2014, al Institutului Republican International, a arătat că Biserica însăși se bucura de cea mai mare încredere în Georgia, cu 94% din voturi.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *