Georgeta Voinovan a comentat decizia luată de CNESP, care obligă profesorii nevaccinați să prezinte un test negativ la Covid, odată la 14 zile, achitat din surse proprii. „Ce protecție le asigura celor din jur persoanele vaccinate, din moment ce se pot infecta și transmite virusul la fel ca și cele nevaccinate?”, a comentat artista pe rețea de socializare.

georgeta voinovan despre vaccinarea fortata a profesorilor

Georgeta Voinovan, în apărarea profesorilor nevaccinați: Ce protectie le asigura celor din jur persoanele vaccinate?

„Așadar, e oficial: cadrele didactice din Republica Moldova sînt obligate să se vaccineze, sau să se testeze la Covid-19 la fiecare 14 zile din cont propriu. Pentru ce? Evident, pentru a se proteja și a-și proteja elevii! Una nu înțeleg: ce protecție le asigura celor din jur persoanele vaccinate, din moment ce se pot infecta și transmite virusul la fel ca și cele nevaccinate?

Sau dacă te-ai vaccinat, capeți inclusiv libertatea de a transmite virusul mai departe? Nu vi se pare că avem dreptul și la niște răspunsuri logice? Dacă toți transmit virusul, indiferent de statutul imunologic, necesar ar fi se testeze toți din 14 in 14 zile, sau nimeni!

Adica eu îmi trimit copiii la școală „liniștită” că profesorii s-au waccinat, dar, surpriză! dacă cineva dintre ei se infectează și nu se testeaza permanent, POATE și ARE DREPTUL să umple școala!!!
Păi, dragii mei, atunci mai sigur pentru noi, ca părinți, este să căutăm dascăli newaccinați, care vor prezenta testul negativ la fiecare 2 săptămâni și să-i ajutăm să achite acele nenorocite teste, menite să îngroașe buzunarele cuiva!

POATE ÎNCEPEM SĂ GÂNDIM, CU TOȚII?

P.S. Am mers exclusiv pe logica sistemului, ca părinte! Nu înțeleg și nu accept să fim tratați ca niște nevertebrate!”, a scris interpreta pe pagina ei de socializare.

Reacția ministrului Ala Nemerenco la cererea cadrelor didactice de a le achita testele COVID-19, pe care sunt obligați să le facă odată la 2 săptămâni, pentru a putea lucra în școli:
„în momentul în care statul oferă pensionarilor dreptul de a circula gratuit cu troleibuzul, statul nu poate oferi pensionarilor să călătorească cu taxi”

„să susțină din sursele sindicatelor această primă testare și atunci eu promit că voi căuta pe căi diferite ajutoare umanitare să găsim bani să susținem a doua. Dar nu din banii oamenilor și din banii publici”.

Contribuțiile la polița de asigurare medicală cui aparțin?

Abia a ajuns în fotoliu de ministru și deja răspunde arogant. Cu o așa atitudine s-ar putea trezi cu o grevă națională la început de an școlar.

Voi inventați tot felul de măsuri aberante, impuneți oamenii să plătească din propriul buzunar pentru ele și îi mai jigniți deasupra?

Da, nici vaccinurile nu sunt gratuite, nu e un dar – au fost procurate pe creditele de la BM, iar împrumutul îl vor achita tot cetățenii.

Halucinant!