Din cînd în cînd, în diferite părţi ale planetei apar alunecări de teren, tasări ale pămîntului şi chiar găuri stranii şi imense, care pot absorbi cu uşurinţa automobile sau chiar clădiri întregi.

Mai jos prezentăm o mică analiză a găurilor de pe Pămînt, misterioase şi inexplicabile, din diferite locuri şi ani diferiţi.

1. Această gaură s-a format în iunie 1995 în statul Florida. O fabrică chimică IMC-Agrico, păstra în acest loc acidul fosforic, dar într-o dimineaţă totul a căzut sub pămînt, iar în locul deşeurilor a apărut această gaură, cu un dimaetru de 32m, adîncime de 56m, capabilă să înghită 400 de vagoane de cale ferată.

2. La 23 februarie 2007, la nord de oraşul Guatemala, din cauza defe©tiunii canalizării, a apărut o gaură imensă în pămînt, care a înghiţit citeva case. 3 oameni au decedat.

3. Încă o gaură formată în nordul Guatermalei, pe 19 iulie 2011. Noaptea localnicii au auzit un zgomot teribil, şi au crezut că a explodat un balon cu gaz, în loc de aceasta depistînd o gaură chiar în interiorul casei.

4. În noaptea de 26 aprilie 2011 pe o şoşea din Beijing a avut loc o alunecare de teren. Şoferul şi pasagerul au reuşit să sară din maşină.

5. Aceste găuri în pămînt au apărut în locul Mării Moarte care se usucă rapid, Israel, 10 noiembrie 2011.

6. 1 iunie 2010, oraşul Guatemala. S-a format o gaură uriaşa care are o formă perfect rotundă.