Selectați pagina

Gata cu cardurile! În Suedia s-a introdus plata cu palma

Gata cu cardurile! În Suedia s-a introdus plata cu palma

achitare cu palmaBanii lichizi, cardurile şi monedele virtuale riscă să fie date uitării în scurt timp, pentru că a apărut plata cu palma sau „cu venele”. Mai exact, un sistem deja folosit în interiorul unui campus universitar suedez, unde terminalele scanează vasele de sânge din mâna cumpărătorului.

Sistemul a fost conceput de un student care a avut această idee în timp ce stătea la coadă la supermarket, potrivit Digi24.ro.

Fredrik Liefland s-a gândit că ar trebui să existe un mijloc de plată mai simplu şi mai eficient, aşa că a inventat sistemul biometric Quixter.

S-a dovedit a fi o alternativă foarte populară printre studenţii din Lund, însă invenţia dispozitivului s-a lovit de numeroase probleme. „A trebuit să conectăm tehnologia la sectorul financiar, la conturile bancare. A fost un proces foarte lung şi foarte complicat”, spune Liefland.

Sistemul de scanare a venelor e foarte usor de folosit. Utilizatorii nu trebuie decât să introducă ultimele patru cifre ale numărului de telefon şi să poziţioneze palma pe un cititor timp de cinci secunde, după care banii sunt extraşi automat din contul bancar.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  Şi respectiv 5 secunde este prea mult – e necesar un sistem imediat de citire, spre exemplu codul numeric personal cu baza de 666 gravat sau înregistrat în ADN, şi dacă deja azi avem scanere care ciceşte ADNul de la distanţă – ce ne mai împiedică să introducem sistemul dat?
  poate lumea nu e pregătită?
  ba da, e foarte pregătită, după biometrice s-au aruncat mai toţi, iar cei care nu s-au aruncat de bună voie, au fost ameninţaţi cu pensia, şi desigur că au primit.
  cine au mai rămas înafara biometriei?
  doar cei ce nu prea au de mers la mare, peste hotar, şi “sectanţii fanatici nesănătoşi la cap”.
  în proorocii este bine determinat că pecetea se va pune odată cu primirea a unui plastic (reprezentând documentul unic).

  însă până la dânsul toate actele cu cod slăbesc Harul Dumnezeiesc şi omul devine ca zombie.

  pecetea se va pune invizibil, de aceea Apocalipsisul atenţionează deseori cu cuvintele: “cel ce are ureci – să audă, cel ce are minte – să socotească, cel ce are ochi – să vadă etc”
  pentru că omul este suflet şi trup, şi sufletul tot are ochi şi urechi şi minte.
  şi cum mai scrie: “auzind nu vor auzi, văzând nu vor vedea, ştiind nu vor crede”, omul trupesc care nu vrea să primească Adevărul – Lumina nici nu intră.
  Dumnezeu nu forţează omul cu nimic, numai toleratul diavol poate teroriza pe om, dar Domnul Dumnezeu doar bate la uşa inimii, şi când omul vrea (şi deschide uşa) – atunci şi intră Sfântul Hristos Dumnezeu şi Creatorul tuturor!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.