Selectați pagina

Găgăuzia a întors Ministerului Sănătății întregul lot de vaccin anti-COVID

Găgăuzia a întors Ministerului Sănătății întregul lot de vaccin anti-COVID

UTA Găgăuzia a întors Ministerului Sănătății întregul lot de vaccin AstraZeneca, a anunțat pentru presa locală directorul Centrului de Sănătate Publică din Comrat, Ivan Hasta, citat de unimedia.info. Regiunea autonomă a primit aproximativ 1 200 de doze de vaccin AstraZeneca de la MSMPS, care ar fi trebuit să fie suficient pentru vaccinarea a 600 de persoane.

gagauzia returneaza vaccinele anti covid

Găgăuzia a întors Ministerului Sănătății întregul lot de vaccin anti-COVID

Directorul Centrului de Sănătate Publică Comrat, Ivan Khasta, a spus acest lucru la un post de radio Găgăuz.

Potrivit acestuia, „de la bun început, publicul, inclusiv comunitatea medicală, a arătat o oarecare neîncredere”. Este cauzat de rapoartele privind efectele secundare ale vaccinului.

„Noi am vaccinat în regiune cu AstraZeneca doar 50 de persoane, în mare parte lucrători medicali, apoi s-a încercat vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani, însă nu au fost doritori. Deoarece vaccinurile au termen până pe 31 mai, acestea au fost returnate Chișinăului pentru a fi redistribuite în alte regiuni”, a mai spus Ivan Hasta.

Cu vaccinul rămas, în Găgăuzia s-a încercat vaccinarea oamenii în cadrul celei de-a doua etape a campaniei, persoane cu vârsta de peste 60 de ani, precum și persoanele cu comorbidități periculoase. Însă nici în rândul acestora vaccinul „nu s-a bucurat de o aprobare largă”.

„Acest vaccin este valabil până pe 31 mai. Ca urmare a tuturor acestor acțiuni, astfel încât vaccinul să nu dispară complet, l-am returnat înapoi pentru utilizare în alte regiuni ale Moldovei. Am coordonat acest lucru cu Ministerul Sănătății. Vaccinul a fost redistribuit către alte regiuni “, a adăugat specialistul.”, a adăugat specialistul.

Astfel, în Găgăuzia, a doua etapă de vaccinare, potrivit specialistului, „în general, nu a continuat”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii