Selectați pagina

Fukushima a contaminat o treime din oceanele lumii!

Fukushima a contaminat o treime din oceanele lumii!

Oceanul Pacific, care reprezinta o treime din suprafata oceanelor, este contaminat radioactiv de scurgerile de la catastrofa de la Fukushima.

Tsunami-ul provocat de cutremurul din 11 martie 2011, a creat disfunctionalitati in centrala nucleara de la Fukushima care au avut ca rezultat scurgeri de material radioactiv in Oceanul Pacific.

Asa cum a fost prevazut de cercetatori, curentii oceanici aveau sa transporte materialul radioactiv de-a lungul Pacificului. Initial s-a crezut ca este o radioactivitate foarte mare dar s-a dovedit ulterior ca nu era asa nivel crescut.

Masa imensa de apa a oceanului a diluat substantial nivelul concentratiei radioactive dar cu toate acestea s-a mentinut o ingrijorare crescuta relativ la contaminarea fructelor de mare. Cercetarile au stabilit ca acestea nu contineau niveluri peste cele admise de contaminare continuandu-se in mod constant monitorizarea acestora.

In iulie 2014 s-au gasit la verificari urme de cesiu radioactiv in mostre de apa.

Recent au mai fost descoperite urme de cesiu 134 si cesiu 137 in mostre de apa recoltate in Insula Vancouver din British Columbia care nu pot avea alta provenienta decat dezastrul de la Fukushima.

Nu trebuie subestimate nici cele mai mici cantitati de radioactivitate chiar daca sunt cu mult mai mici decat cele la care ne expunem cu ocazia unei radiografii dentare.

Se spune ca fiecare expunere se acumuleaza in organism si acumularile pot sa devina periculoase la un moment dat.

Sursa: neonnettle.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке