Selectați Pagina

Fraţii mei, multe vom vedea, dar la sfârşit nu vor învinge ateii şi necredincioşii, va învinge Hristos!

Fraţii mei, multe vom vedea, dar la sfârşit nu vor învinge ateii şi necredincioşii, va învinge Hristos!
Astăzi, iubiţii mei, este sărbătoarea Întâmpinării. Într-o asemenea zi, în Constantinopol, în biserica din Vlaherne (unde pentru prima dată am cântat „Apărătoare Doamnă…”) mergeau poporul şi împăratul şi se rugau lui Dumnezeu. Atunci, când oamenii credeau, sărbătoarea aceasta era deosebit de cinstită.

***

Ce sărbătorim astăzi? Într-un mic sat trăia o mamă foarte săracă. A născut pe unicul ei copil nu în casă, nici măcar într-o colibă, ci într-un staul. Hăinuţe să îl acopere nu avea; l-a aşezat pe paie. Deşi era frig, sobă nu aveau; animalele, boul şi măgăruşul, au venit aproape de copil şi prin respiraţia lor încălzeau trupuşorul lui. Toţi înţelegeţi că acest copilaş a fost Domnul nostru Iisus Hristos, iar mama Lui Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Nimeni nu le-a dat atenţie. Ca şi până astăzi: oamenii sunt atenţi la cineva când acela are portofelul plin, când deţine avere. Unui om sărac nu-i dau o mare valoare sau importanţă. Aşadar, nimeni n-a luat aminte şi la această mamă săracă care ţinea în braţe pe pruncul ei. Însă mai apoi, după patruzeci de zile, s-a văzut cine era ea şi cine era acel Prunc.

Conform legii mozaice, pe care şi noi o ţinem, fiecare mamă când năştea pe primul copil de parte bărbătească, după patruzeci de zile trebuia să-l ducă la templu. Dacă erau bogaţi, trebuiau să jertfească un mieluşel; dacă erau săraci, o pereche de turturele sau de porumbei, pentru a mulţumi lui Dumnezeu. Deoarece copiii vin de la Dumnezeu, nu de la oameni. Preasfânta noastră deci, care nu putea să ofere altceva, a cumpărat o pereche de porumbei şi i-a dus împreună cu dreptul Iosif în templul lui Solomon, avându-L în braţe pe Pruncul ei, pe Hristos.

Au ajuns şi au urcat pe scări. Când au intrat în templu, a apărut în faţa lor un bătrân cu părul alb sprijinindu-se în toiag, Simeon. Multe mame bogate aduseseră pruncii lor la templu. Niciuneia din acestea nu i-a dat o atenţie deosebită. Însă, doar ce-a văzut-o pe această sărmană, a primit-o cu mare cinste. Cu mâinile tremurânde a luat pruncul în braţele sale, şi-a înălţat ochii la Dumnezeu şi a spus ceea ce auzim în biserică la sfârşitul vecerniei: „Acum slobozeşte pe robul Tău, Stăpâne..” (Luca 2, 29). Sunt cuvintele lui Simeon. Citise cărţile profeţilor, văzuse acolo că într-o zi va veni Mesia şi dorea foarte mult să-L vadă. Şi Dumnezeu l-a învrednicit să-L vadă şi să-L poarte în braţele lui. De aceea zice: Acum, Doamne, s-a împlinit ceea ce am dorit; să mor. Apoi, bătrânul s-a întors spre Preasfânta Fecioară Maria: Acest Copil, pe Care îl ţii în mâinile tale, i-a spus, va împărţi lumea în două mari tabere. Va fi „semn ce va stârni împotriviri (semn de împotrivire)”. Unii Îl vor crede, îşi vor jertfi şi viaţa pentru El, dar alţii Îl vor urî şi vor lupta împotriva Lui cu turbare; pe o parte vor fi necredincioşi, iar pe altă parte credincioşi. Dar la sfârşit nu vor învinge necredincioşii, ateii, antihriştii; va învinge Hristos, acest prunc care a venit în lume atât smerit. Un astfel de înţeles au avut cuvintele lui Simeon că Hristos va fi „spre căderea şi ridicarea multora… şi ca un semn care va stârni împotriviri” (Luca 2, 34). Şi ţie – a spus către Fecioara Maria – sabie cu două tăişuri va trece prin inima ta, vei avea de suferit mult (Luca 2, 35). Şi, într-adevăr, a venit Marea Vineri, în care Preasfânta a văzut pe Copilul ei pe cruce. Câtă durere a simţit doar mamele pot să o înţeleagă.

În acel moment, în afară de Simeon, în templu se afla şi o bătrână înaintată în vârstă, de 84 de ani, Ana. De copilă-fecioară fusese căsătorită, trăise 7 ani cu bărbatul ei şi când acela a murit, nu şi-a mai luat altul; a rămas văduvă, credincioasă amintirii lui. De atunci, în fiecare zi, dimineaţa – seara, mergea la biserică, postea şi se ruga. A învrednicit-o deci Dumnezeu să-L vadă şi ea pe Hristos şi să-L slavoslovească pe Dumnezeu.

***

Aceasta este în puţine cuvinte sărbătoarea de astăzi. Ce ne învaţă?

Întâi: După cum Maica Domnului şi-a adus copilul la Dumnezeu – lucru care referitor la Hristos n-ar fi fost necesar -, aşa fiecare mamă trebuie să dea o bună şi sănătoasă educaţie copilului ei. Primele cuvinte pe care le va învăţa să fie: Dumnezeu, Hristos, Maica Domnului. Să-i apuce mânuţa şi să-şi facă cruce, să-i arate să îngenuncheze înaintea icoanei şi să facă rugăciune. Să-l ducă la biserică. Acum lumea s-a schimbat; merg cu familia la cinematograf, pe terenul de sport, la teatre, în cluburi; duminica bărbatul merge la vânătoare, femeia se preocupă cu alte lucruri. Însă Maica Domnului l-a dus la biserică pe copilul ei la patruzeci de zile. Ia aminte, mamă: Dacă nu-l înveţi pe copilul tău să-L iubească pe Dumnezeu, va veni clipa în care te va adăpa cu otravă. Copiii care nu-L iubesc pe Dumnezeu nu-l iubesc nici pe tatăl lor. Părinţi, obişnuiţi-vă să mergeţi la biserică cu familia, să vă rugaţi împreună cu familia, să staţi la masă cu familia.

Al doilea: În biserică nu vedem doar pe Maica Domnului şi pe Hristos; îi vedem şi pe bătrâni, pe Simeon şi pe Ana bătrâna. Ar putea ca unii să spună: Noi suntem oameni bătrâni, nu mai putem, să rămânem astăzi acasă că e frig, lângă vatră… Nu au spus aşa ceva. Aveau râvnă şi mergeau. Şi Dumnezeu i-a învrednicit să-L vadă pe Hristos. Aşa să facem şi noi. Toată săptămâna muncă, ca furnicile. Duminică dimineaţă însă, doar ce bate clopotul, să alergăm la biserica lui Dumnezeu, să-I mulţumim, să-I cerem mila Lui. Cu toate acestea, nu se întâmplă aşa. Bisericile sunt goale. Dintr-o sută de creştini doi-trei vin la biserică, ceilalţi lipsesc. De aceea Simeon şi Ana ne strigă astăzi: bătrâni – bătrâne, mici – mari, toţi la biserică! Îmi veţi spune: bine, Simeon s-a dus la biserică şi s-a învrednicit să primească în braţele lui pe Hristos; dacă eu merg la biserică, ce voi primi? Dacă aş fi ştiut că voi primi şi eu pe Hristos în braţele mele… O, creştinul meu! Dacă crezi, nu în braţele tale, ci în inima ta Îl vei primi pe Hristos, când vii la biserică. În vremurile de demult, când scoteau cele sfinte (adică Sfintele Taine), îngenuncheau toţi şi inima lor bătea şi plângeau. De ce? Pentru că pâinica de pe Sfânta Masă şi vinuţul din Sfântul Potir, dacă crezi, este însuşi Hristos! Nu crezi asta? Atunci ieşi tu afară, du-te la cafenea, joacă-te cu brăţările din bile, joacă-te „prefa” (preferans), fă ce vrei. Hristos nu are nevoie de noi, viermii murdari. Chiar dacă noi toţi ne-am lepăda de El, nenumăraţi îngeri zi şi noapte Îl slavoslovesc şi aceste pietre neînsufleţite vor striga că Acesta este adevăratul Dumnezeu. Aşadar, dacă crezi asta, rămâi în biserică. Nu căsca, pentru că e păcat. Nu zi: Când o să se termine? Mintea ta să fie acolo, la cele sfinte. Deoarece cel ce se împărtăşeşte, Îl are pe Hristos nu numai în braţe, ca Simeon, ci în sufletul lui, în inima lui, în sângele lui, în fiinţa lui. Ceea ce primim noi creştinii în Biserică este mult mai înalt decât ce au primit Simeon şi Ana în templu. Aici are loc minunea, întâmpinarea lui Hristos în fiecare Liturghie.

***

Nu suntem vrednici să zărim Tainele ce se săvârşesc. Ah, ochi păcătoşi, mâini răpitoare, trupuri care faceţi cele ce nu se cuvin!… Toţi să plecăm capul. Ar fi trebuit ca Biserica, precum în vremurile vechi, să menţină sita. „Câţi suntem credincioşi”! Atunci, din o sută ar fi rămas cinci, ceilalţi? Cine înjură, cine fură, cine desfrânează, cine joacă jocuri de noroc, cine se jură mincinos…, nu ar fi avut intrare. „Câţi suntem credincioşi”, da; câţi sunt necredincioşi, nu. Nu poţi aşa să intri în biserică, unde are loc minunea. „Sus să avem inimile!” (Dumnezeiasca Liturghie). Trebuie să ne curăţim şi să ne înălţăm, ca să ne împărtăşim cu Domnul, Căruia îi datorăm toate.
Fraţii mei, astupaţi-vă urechile cu dop de ceară. Nu ascultaţi ce zic ateii şi necredincioşii, nu vă lăsaţi rătăciţi. Multe vom vedea, dar la sfârşit nu vor învinge aceştia, va învinge Hristos, să fiţi siguri de asta. Plângeţi pentru păcatele voastre, păstraţi-vă credinţa, trăiţi cu simţământ curat, cu familia şi copiii voştri. Înaintaţi afierosiţi Domnului cu tot sufletul. Şi mă rog să fiţi binecuvântaţi, uniţi şi întotdeauna iubiţi în Hristos Iisus, Mântuitorul nostru. Amin.

+ Episcopul Augustin

(Omilie a Mitropolitului de Florina, Părintele Augustin, transcrisă după o înregistrare, care a avut loc în biserica Sfântul Pantelimon (Sfântul Ignatie) S.S. Vevis – Florina, 02.02.1968)

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

328 Comentarii

 1. Dorina Enache

  Amin Doamne ajuta

  Răspuns
 2. Maria Irimescu

  Amin Doamne ajuta!!

  Răspuns
 3. Giorgica Casleanu

  Ateii nu se lupta cu nimeni. Lupta aceasta este in mintea voastra. Nici Iisus nu se lupta cu nimeni. Numai prostii scrieti. Dupa mintea voastra, Dumnezeu este creatorul absolut, deci a creat lumea, iar acum a devenit neputincios, se lupta cu cei pe care i-a creat si se chinuie sa-i invinga pe cei necredinciosi sau indraciti. Ideile astea absurde indeparteaza oamenii de biserica.

  Răspuns
  • Petre Burhala

   Giorgica Casleanu Poate asta vor unii !

 4. Loredana Budusanu

  Amin

  Răspuns
 5. Lily Petrica

  Amen!

  Răspuns
 6. Maria Zoltan

  Doamne. Jsuse. Hristos fiul lui dumnezeu Miluiestene pe noi păcătoși iartă păcate noastre mulțumim frumos. Amin

  Răspuns
 7. Ionut Deaconu

  ❤🙏❤

  Răspuns
 8. Raluca Pripon

  Doamne ajuta Amin

  Răspuns
 9. Sica Schmidt

  Doamne ajuta amin

  Răspuns
 10. Sica Schmidt

  Qaaaaaaaăaaq
  Q

  Răspuns
 11. Sica Schmidt

  Qqq

  Răspuns
 12. Gabriel Sandu

  amin

  Răspuns
 13. Nastasa Vasile

  Amin.

  Răspuns
 14. Marius Lenuta Lazar

  Amin

  Răspuns
 15. Aurelia Csillik

  Amin

  Răspuns
 16. Juganu Cristiana

  Amin🙏🙏🙏

  Răspuns
 17. Aurelia Avram

  Doamne ajută-ne!

  Răspuns
 18. Luciana Gribincea

  Amin

  Răspuns
 19. Maria Iordache

  Amin

  Răspuns
 20. Petre Bajan

  AMIN

  Răspuns
 21. Viorel Raita

  Doamne ajută! Amin!

  Răspuns
 22. Bosneag Gabryel

  Amin 🙏

  Răspuns
 23. Gigi Droc

  Amin doamne ajuta

  Răspuns
 24. Corneliu Mitrut

  Amin doamne ajuta-ma!

  Răspuns
 25. Dumitrel Tikă

  Amin

  Răspuns
 26. Ortansa Ortansa Fanaru

  DOAMNE AJUTA AMIN

  Răspuns
 27. Maris Maria

  Doamne ajuta tuturor Amin

  Răspuns
 28. Maris Maria

  Amin

  Răspuns
 29. Gheorghe Todirica

  Hristos învinge totdeauna, deoarece El este ” Calea, Adevărul și Viața cea veșnică”.

  Răspuns
 30. Mariana Diaconu

  Amin amin amin

  Răspuns
 31. Silvica Anechitei

  Doamne ajută ! Amin !

  Răspuns
 32. Capatoiu Maria

  Amin

  Răspuns
 33. Elena Moldovan

  Doamne ajuta. Amin.

  Răspuns
 34. Georgeta Popa

  Amin

  Răspuns
 35. Maria Grecianu

  Doamne, ajuta!

  Răspuns
 36. Buligan Victoria

  Amin

  Răspuns
 37. Stela Stela

  Amin

  Răspuns
 38. Tanta Grigore

  Doamne ajuta.

  Răspuns
 39. Elena Cociorva

  Doamne Ajuta ,,,

  Răspuns
 40. Doina Din

  Doamne ajutane tuturor si familiei mele și mie amin

  Răspuns
 41. Marcel Strambeanu

  AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN!

  Răspuns
 42. Lili Ioana

  Doamne ajuta

  Răspuns
 43. Lidia Horban

  DOAMNE AJUTĂ! AMIN

  Răspuns
 44. Toader Stefan

  Doamne ajutane.

  Răspuns
 45. Gina Soare

  Doamne Dumnezeul nostru Miluiește-ne că mult suntem răi și păcătoși!

  Răspuns
 46. Nicu Nistor

  Doamne ajuta

  Răspuns
 47. Elena Vitan

  Doamne Ajută

  Răspuns
 48. Geo Raileanu

  Doamne ajuta – ne, pre noi pacatosii! Amin!

  Răspuns
 49. Delia Erdeli

  Doamne ajuta- ne!

  Răspuns
 50. Daniela Staicu

  Doamne ajută Amin

  Răspuns
 51. Mimi Mimisor

  BIRUITORUL

  Răspuns
 52. Domnica Dogaru

  Doamne ajuta Amin !

  Răspuns
 53. Vasilica Matache

  Amin!

  Răspuns
 54. Costel Raducan

  Doamne ajuta amin

  Răspuns
 55. Ignac Szentes

  Amen 🙏 🙏 🙏 🙏

  Răspuns
 56. Soranna Dorobantu

  Amin 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

  Răspuns
 57. Tanța Onose

  Doamne ajuta amin

  Răspuns
 58. Nicoleta Dobrescu

  Amin!

  Răspuns
 59. Bacila Carmen

  Amin!

  Răspuns
 60. Florian Ionita

  O alta eculubratie aruncata pe facebook pentru prostirea oamenilor. Scopul sporirea urii impotriva altor oameni. Isus a promovat iubirea, mai cititi noul testament.

  Răspuns
 61. Stan Mihaela

  Amin.

  Răspuns
 62. Dan Macovei

  AMIN

  Răspuns
 63. Ioan Natrapei

  AMIN!

  Răspuns
 64. Marinescu Maria

  Amin cu credinta vom imvinge tot cei rau numai impreuna vom imvingesane unim in credinta slavit fie domnul
  Isus hristos amin

  Răspuns
 65. Iuliana Bîrlea

  Amin, așa să fie!

  Răspuns
 66. Liviu Macicasan

  Amin

  Răspuns
 67. Mihaela Cleopatra Ivascencu

  Amin !

  Răspuns
 68. Geta Gaina

  Amin.Multumesc

  Răspuns
 69. Florina Predica

  Doamne ajută-ne. Amin.

  Răspuns
 70. Marcel Cosmeleata

  Doamne ajuta

  Răspuns
 71. Marian Bucataru

  Amin

  Răspuns
 72. Alin Margauan

  Amin

  Răspuns
 73. Florica Ciutacu

  Doamne ajuta

  Răspuns
 74. Maria Olaru

  Doamne ajută

  Răspuns
 75. Dorina Macotă

  Doamne ajuta

  Răspuns
 76. Eugenia Buhut

  Amin 🙏

  Răspuns
 77. Vera Vera

  Doamne ajuta tuturor. Amin.

  Răspuns
 78. Daniela Balahura

  Amin Doamne ajuta

  Răspuns
 79. Aron Petre

  AMIN !

  Răspuns
 80. Olimpia Botosan

  Doamne ajuta amin

  Răspuns
 81. Camelia Zaharia

  Doamne ajută 🙏🙏🙏

  Răspuns
 82. Lenuta Alecu

  🙏🙏🙏

  Răspuns
 83. Elena Deaconu

  Amin

  Răspuns
 84. Maria Korodi

  Doamne ajuta,,, Amin,,

  Răspuns
 85. Florin Careba

  Doamne ajuta amin

  Răspuns
 86. Donose Claudena

  Doamne ajuta!

  Răspuns
 87. Tanta Ghinea

  Amin🙏🙏

  Răspuns
 88. Elena Munteanu

  Amin

  Răspuns
 89. Doina Danci

  Acum e vremea Cernerii.. Acum vom vedea care este creștinul adevărat, în Hristos cel viu, in vecii vecilor.. Amin

  Răspuns
 90. Cosmin Napau

  Doamne ajuta Amin

  Răspuns
 91. Damin Ica

  Amin

  Răspuns
 92. Roberto Mereu

  Amin

  Răspuns
 93. Florica Ghinea

  Amin

  Răspuns
 94. Lucia Mosor

  Amin.Amin.Amin.

  Răspuns
 95. Florin Fratila

  Doamne ajuta-ne pe noi pacatosi. AMIN

  Răspuns
 96. Radu Constanta

  Amin🙏🙏🙏

  Răspuns
 97. Pricopi Tudora

  Doamne ajuta, AMIN!

  Răspuns
 98. Angela Sinea

  Amin

  Răspuns
 99. Niculae Grătianu

  Amin

  Răspuns
 100. Alina Samoila

  Doamne ajută

  Răspuns
 101. Cristina Fecioru

  Doamne- ajuta! Amin!

  Răspuns
 102. Maria Tolcser

  Doamne ajută ! Amin !

  Răspuns
 103. Sanda Oprea

  Doamne ajută. Amin.

  Răspuns
 104. Marian Marinel

  Amin !

  Răspuns
 105. Raluca Alecu

  Amin!

  Răspuns
 106. Iovanovici Eugenia Alina

  Doamne ajuta.Amin

  Răspuns
 107. Rozalia Ramona Bucsa

  Doamne ajuta amin

  Răspuns
 108. Mihaela Stoica

  Doamne ajuta amin

  Răspuns
 109. Luminita Tarta

  Doamne ajută!

  Răspuns
 110. Mariana Nitu

  Amin!

  Răspuns
 111. Ana Groza

  Amin

  Răspuns
 112. Elena Niţă

  Amin

  Răspuns
 113. Mariana Ion

  Amin!

  Răspuns
 114. Alex Lela

  Amin !

  Răspuns
 115. Gicu Tapelea

  Doamne ajuta amin

  Răspuns
 116. Lenuța Moacher

  Amin DOAMNE AJUTA.!

  Răspuns
 117. Gheorghe Acatrinei

  Doamne ajută! Amin!

  Răspuns
 118. Cristina Irina

  Amin.Amin.Amin

  Răspuns
 119. Vidrascu Coca

  DOAMNE AJUTĂ LA TOATĂ LUMEA, AMIN.

  Răspuns
 120. Cristina Mazalu

  Doamne Ajută la toți Amin

  Răspuns
 121. Lucica Cical

  Doamne ajuta tuturor 🙏 🙏🙏 Amin

  Răspuns
 122. Natalian Trupiță

  Amin

  Răspuns
 123. Sorin Storobaneanu

  Din Biserică, va începe.

  Răspuns
 124. Cornelia Culea

  Amin!!!

  Răspuns
 125. Ana Neacsu

  Slavă Ție Doamne, Slavă Ție, amin!

  Răspuns
 126. Dorina Frunza

  🙏🙏

  Răspuns
 127. Vali Popescu

  Amin

  Răspuns
 128. Eugenia Agache

  Amin

  Răspuns
 129. Rafila Urcan

  Doamne ajuta Amin

  Răspuns
 130. Nelu Dragut

  Ştiu.Aşa va fi.

  Răspuns
 131. Rodica Selegean

  Amin

  Răspuns
 132. Tudor Vasilica

  Amin

  Răspuns
 133. Ion Dicu

  Voi va sapati groapa popilor

  Răspuns
 134. Bogdan Hebedean

  Amin

  Răspuns
 135. Rozalia Rozalia

  Amin

  Răspuns
 136. Gabriela Savin

  Amen

  Răspuns
 137. Teodor Berintan

  Doamne ajută AMIN!

  Răspuns
 138. Codin Moraru

  Amin.

  Răspuns
 139. Ioan Rein

  SIGUR !!!!!!!(7)

  Răspuns
 140. Aurelia Vasilas

  Amin

  Răspuns
 141. Florentina Ivan

  🙏🙏

  Răspuns
 142. Gigi Iorga

  Hristos nu are nevoie sa invinga pe nimeni.El ii iubește pe toți. Oamenii sunt prosti și se dușmănos între ei.

  Răspuns
 143. Viorica Moldovan

  Amin

  Răspuns
 144. Iftimie Dan

  Amin

  Răspuns
 145. Iulian Puiu

  Amin!

  Răspuns
 146. Nicolae Ilie

  Amin

  Răspuns
 147. Maria Marinescu

  Amin

  Răspuns
 148. Mariana Szabo

  Amin!

  Răspuns
 149. Ion Oprea

  Amin!

  Răspuns
 150. Jarda Viorica Aurelia

  Amin!!!Doamne ajută-ne !!!

  Răspuns
 151. Bodea Ani

  Amin!

  Răspuns
 152. Nely Savu

  Doamne ajuta ne

  Răspuns
 153. Ion Buric

  Amin

  Răspuns
 154. Marius Sukariu Nadya

  Doamne ajuta Amin 😭🙏🙏😭

  Răspuns
 155. Lidia Gabor

  Amin Slavă Tie Dumnezeul nostru Slavă Tie Doamne Ajuta tuturor

  Răspuns
 156. Maria Cozma

  Amin

  Răspuns
 157. Viorica Flore

  Domnul sa fie cu noi amin!

  Răspuns
 158. Antoaneta Preda

  Slavă ție Doamne Iisuse Hristoase pentru toate.Amin .

  Răspuns
 159. Mihai Boteanu

  Doamne ajută Amin .

  Răspuns
 160. Gabriela Petre

  🙏

  Răspuns
 161. Simina Juratoni

  ÎN VECI AMIN 🙏🙏🙏

  Răspuns
 162. Mihaela Sima

  Domnul sa Fie cu noi Amin

  Răspuns
 163. Madalina Iordănescu

  Doamne ajută! Amin!

  Răspuns
 164. Codrea Ileana

  Amin doamne ajuta

  Răspuns
 165. Ramona Anais

  Amin!🙏🙏🙏

  Răspuns
 166. Danius Luciana

  Domnul să fie lăudat in veci Amin

  Răspuns
 167. Maria Maxim

  Doamne ajuta noua tuturor !!!

  Răspuns
 168. Margareta Ichim

  Doamne ajuta

  Răspuns
 169. Romina Ecaterina

  Doamne ajuta Amin!

  Răspuns
 170. Anisoara Soportocean

  Adevarat!

  Răspuns
 171. Agota Campeanu

  Amin

  Răspuns
 172. Marinela Gheorghe

  Doamne ajuta !Amin!🙏🙏🙏

  Răspuns
 173. Argentina Barbu

  Doamne Ajuta ne AMIN

  Răspuns
 174. Tanta Lac

  Doamne ajută

  Răspuns
 175. Eugenia Fieraru

  AMIN !

  Răspuns
 176. Maria Ionita

  Amin!

  Răspuns
 177. Ilie Gheorghe

  Amin Doamne-ajută

  Răspuns
 178. Diana Diaconu

  Amin

  Răspuns
 179. Ecaterina-Cati Pruna

  Doamne ajuta și binecuvintează. Amin

  Răspuns
 180. Floricica Rotarita

  Doamne ajuta!

  Răspuns
 181. Mioara Bordeanu

  Amin!

  Răspuns
 182. Leoveanu Raluca Elena

  Amin

  Răspuns
 183. Dumitru Lisandrina

  Dumnezeu are ultimul cuvânt.

  Răspuns
 184. Geta Doana

  Doamne ajuta!

  Răspuns
 185. Buldum Florina

  Amin

  Răspuns
 186. Vasile Mineața

  Amin .

  Răspuns
 187. Ion Gaure

  Amin!! 🙏🙏🙏😪

  Răspuns
 188. Aurel Aurel

  Amin

  Răspuns
 189. Gina Iftene

  Amin!

  Răspuns
 190. Marcel Badea

  Amin

  Răspuns
 191. Mariana Cioanca

  Amin

  Răspuns
 192. Doina Cristian

  Amin!

  Răspuns
 193. Lavinia Dinu

  Amin!

  Răspuns
 194. Calau Elena

  Doamne ajutămă

  Răspuns
 195. Grasu Maria

  Amin

  Răspuns
 196. Valeria Diolosa

  Corect Dumnezeu este sfint drept și viu imaraTiA lui va dainui

  Răspuns
 197. Valeria Diolosa

  Amin

  Răspuns
 198. Popa Japca

  Ma uit la cine posteaza si ma crucesc ca habar nu are ce e un ateu

  Răspuns
 199. Popa Japca

  categoric moldovenii inca nu au cazut din copac

  Răspuns
 200. Alesia Carciu

  Amin

  Răspuns
 201. Valentina Grindei

  Amin!

  Răspuns
 202. Daniel Stejar

  Doamne ajuta Amin

  Răspuns
 203. Ani Lacatusu

  Doamne ajuta tuturor. Amin

  Răspuns
 204. Toader Spiridon Margareta

  Doamne ajuta

  Răspuns
 205. Gigi Fuiorea

  Amin!

  Răspuns
 206. Petra Dragnea

  AMIN

  Răspuns
 207. Costinel Ilina

  Amin amin amin doamne ajuta

  Răspuns
 208. Anastasia-paraschiva Varga

  Amin

  Răspuns
 209. Ilie Grama

  Slavă ție Doamne Slavă ție.!🙏❤️🙏💖🙏

  Răspuns
 210. Viorica Pop

  Doamne ajuta

  Răspuns
 211. Tiberiu Sebastean Stan

  AMIN 🙏

  Răspuns
 212. Daniel Deaconeasa

  Amin

  Răspuns
 213. Gelu Peste

  DOAMNE MILUESTENE PE NOI PĂCĂTOȘI AMIN AMIN

  Răspuns
 214. Lászlo Fazakas

  Pana acum ar fi avut timp sa invinga.. Cu ce si-a petrecut timpul???

  Răspuns
  • Eugenia Jeny

   Lászlo Fazakas Nu e dator sa iti dea ție socoteală.

 215. Aurelia Colceriu

  Doamne miluestene pe noi păcătoși și ne mânuiește

  Răspuns
  • Aurelia Colceriu

   Mantuieste

 216. Floarea Sorea

  Amin!

  Răspuns
 217. Elena Dubei

  Doamne-ajută.

  Răspuns
 218. Elena Sitaru

  Doamne ajuta

  Răspuns
 219. Elena Daminescu

  Amin

  Răspuns
 220. Mircea Stan

  amin

  Răspuns
 221. Jymmy Jymmu

  Amin

  Răspuns
 222. Mariana Ghindaoanu

  DOAMNE FII MEREU LANGA FAMILIA MEA!

  Răspuns
 223. Maria Melniciuc

  Amin!

  Răspuns
 224. Mioara Cardas

  Amin. Doamne ajuta!

  Răspuns
 225. Mihai Jurca

  Doamne ajuta

  Răspuns
 226. Ileana Boicean

  Doamne ajutane Amin

  Răspuns
 227. Don Giovani Piratu

  AMIN

  Răspuns
 228. Tativasiant Tina

  Adevarat Amin Doamne ajuta

  Răspuns
 229. Emilia Dumitru

  Slava Ție Dumnezeul nostru Slava Ție!!

  Răspuns
 230. Armin Bogdan

  Amin

  Răspuns
 231. Elfi Parsifal

  , CINE ESTE””CHRISTOSUL”DIN TINE:SARPE CE ESTI,FARISEULE:ANTICRISTULE-CRIMINALULE;SCLAV AL BANULUI,AURULUI,ARGINTULUI AL-MACABRITATILOR OROR-OASE DE MORTI-CADAVRE PRIN OROFANAREA MORMINTELOR,SLAVUL -CIOPLITURILLOR ,PICTURILOR,SCULPTURILOR,DESENELOR A ICOANELOR JUCATOARE DE TEATRU”‘PLANGACIOASE” PENTRU A PRODUCE TONE DE BANI,AUR,ARGINT,EDIFICII FARAONUCE ;IN CURVII-SODOMII,PRDOFILII,VIOLURI ETC CE LE PRACTICATI INTRE VOI ZI DE ZI PRIN ASTFEL DE BORDELURI DE LUX(CACEDRALE,BISERICI,TEMPLE ETC) CU PUTEREA CELOR DOI. SERPI DE PE CRUCIFIXUL DIN MANA VOASTRA CRIMINALA,SPURCATA CU CARE:M-ATI OMORAT CU SADISM ASTICNIT PE ACEIASI CRUCE VIE A MEA A ADEVARULUI APSOLUT AL LUMINI:ASCUNS,INGROPAT,FALSIFICAT,SABOTAT MODIFICAT SI FURAT CONCOMITENT CU TOT CU CADAVRUL MEU DE ATUNCI IN TRUPUL LUI ISUS:JUR PE VUATA MEA CA ,EU AM FOST SI SUNT:PARSIFAL-FIUL LUI DUMNEZEU SI AL REGINEI CERURILOR ,ELUSABETA-DUHUL SFANT IN-FIUL OMULUI INRUPAT;EU AM FOST SI SUNT:INCEPUTUL SI SFARDITUL TAU,AL VOSTRU-INTUNERICULUI;INTREABA-TE,SARPE,DRAC,MICHIDUTA ETC:AM FOST EU UNUL SI ACELASI DIN-DUMNEZEU-AM FOST EU VREO SECUNDA -PRIN TOTI TRIMISII DIN LUMINA DIN TOATE TIMPURILE-OMORAT SI RESPINS,UMILIT,JUDECAT,CONDAMNAT,ETC DE TINE ,SARPE SI MILIARDE CA TINE-DRACARIMI,OREOTIMI,FARISE,CARTURARI,ETC:AM FOST EU VREODATA PRIN-BIRDELURILE VOASTRE DE PROSTITUTIE,VRAJITORIE,ETC(BISERICI,SECTE,RELIGII,CULTE..??? ????
  TE BLESTEM PRIN GURA MEA DE FOC SA ARZI-CA TINE,MILIARDE DE VII IN URIASUL OCEAN DE FOC LICHID CA APA DIN FIINTA MEA DIVINA-ACESTA ESTE ADRVARATUL IAD PENTRU VOI,SERPARIMEA PAMANTULUI INTUNECAT LA MAXIM DE VOI;PANA ACUM A FOST,PLAUL-RAIUL VOSTRU..;CHIAR NU SITITI PE PIELEA VOASTRA,SARPARIME CE SUNTETI:EFECTELE VENIRI MELE IN-FIUL OMULUI. ???..LE SIMTITI SI VIN IN VALURI INCEPAND CU DATA:21.07.2021-JUR CA:POMANA,POMANAGIILOR-CERSETORI CE SUNTETI-DEJA IA SARSIT VESNIC ODATA CU VOI!!
  OAMENII DE RAND,SARMANII,ORFANII,BOLNAVII,VARSTNICII,CEI NEVOIASI ETC-DEJA FAC FOAME SI VOI VA LEFAITI IN ORGII,DEZMAT-DESFRAU SI TOT FELUL DE PLACERI ALE SPURCACIUNILOR DIN VOI,LAUDANDU-VA CAT DE:”‘dumnezei sfinti si preasfințiți intre voi cu voi de-prea lati si prea fericiți,etc)-CRIMINALILOR-LATITI LA MAXIM PRIN ,BOGATII,DOMENII,MOSII,BANI,AUR,AUGINT,FUNCTII-IN PURERE SI DOMINARE PAMANTEASCA:TRADAND SI VANZAND LUMINA;PRIN ASTEA NUMITI VOI CA SE AFLA”‘ISUS CHRUSTOS”‘????

  Răspuns
 232. Vio Pisau

  Doamne ajuta tuturor și familiei mele Amin!

  Răspuns
 233. Laura Constantin

  Amin

  Răspuns
 234. Caty Ungureanu

  Doamne ajuta tuturor și ajută-ne și nouă.

  Răspuns
 235. Aurica Anechitoaiei

  Amin!

  Răspuns
 236. Maria Bocsa

  Amin

  Răspuns
 237. Constanta Adumitroaei

  Doamne ajuta tuturor. Amin.

  Răspuns
 238. Viorica Martin

  Corect și normal că Dumnezeu învinge 🙏🙏🙏

  Răspuns
 239. Nicoleta Potop

  Doamne ajuta!! 🙏🙏🙏🙏

  Răspuns
 240. Viorica Mâțu

  Amin.Doamne ajută.

  Răspuns
 241. Nicoleta Nicoleta

  Amin doamnee

  Răspuns
 242. Sëno Frïzzÿ

  Buna ziua doamna si dl

  Cauti un imprumut pentru a-ti relansa activitatile, pentru realizarea unui proiect. Profită de cele mai bune condiții de finanțare pentru proiectele tale în general (achiziționarea unei mașini, cazare, studii pentru copiii tăi etc.). Finanțați-vă toate proiectele cu un împrumut între persoane fizice. Nu vă mai faceți griji, sunt persoană fizică și acord împrumuturi între 5.000 € și 500.000 € oricărei persoane care poate îndeplini condițiile. Dacă sunteți interesat, contactați-mă astăzi pentru a vă putea ajuta să vă rezolvați problemele financiare.

  Iată numărul meu de WhatsApp: +1(514)500-8792

  Răspuns
 243. Cecilia Tanasoaia

  Doamne mă încred în tine Amin.

  Răspuns
 244. Dida Voinoiu

  Doamne ajuta

  Răspuns
 245. Anastasia Varga

  Dumnezeu sa ne dea binecuvantare in seara aceasta amin

  Răspuns
 246. Ladan Sidonia

  Amin 🙏❤️❤️❤️

  Răspuns
 247. Ani Aleca

  🙏🙏🙏🙏🙏

  Răspuns
 248. Vasiliu Elena

  ADEVARAT

  Răspuns
 249. Andreea Andreea

  DOAMNE AJUTA AMIN

  Răspuns
 250. Mihai Viteazul

  Vechiul Testament = CRUCEA SABIEI ESENIENE ! Pedeapsa cu moartea pentru pacat ! Noul Testament = Sabia Crucii LUI MESIAH ! Rasplata cu iertarea si viata vesnica , pentru botezul in Christos !

  Răspuns
 251. Elena Mihai

  Doamne ajută neputinței mele

  Răspuns
 252. Nela Banu

  Amin amin amin

  Răspuns
 253. Valentina Bumbac

  Amin!!!

  Răspuns
 254. Barbara Antal

  AMIN

  Răspuns
 255. Maria Mateoiu

  DOAMNE AJUTĂ AMIN

  Răspuns
 256. Svetlana Coroi

  Amin

  Răspuns
 257. Aurelia Echert

  Amin

  Răspuns
 258. Tudora Sandulescu

  Doamne ajuta!

  Răspuns
 259. Elena Stratan

  Doamne ajuta Amin 🙏🙏🙏

  Răspuns
 260. Aurica Cernavca

  Doamne ajuta amin

  Răspuns
 261. Diana Diana

  Amin doamne

  Răspuns
 262. Minuta Oprea

  Doamne ajuta Amin

  Răspuns
 263. Elena Panc

  Amin Doamne ajută!

  Răspuns
 264. Ana Tritean

  Doamne ajută

  Răspuns
 265. Elena Danalache

  Cu noi este Dumnezeu intelegeti neamuri si va plecati! AMIN

  Răspuns
 266. Ioana Ionescu

  🙏

  Răspuns
 267. Adalcis Daciana Haulica

  Amin

  Răspuns
 268. Miranda Mirela

  Amin

  Răspuns
 269. Ioan Avram

  Daca la sfarsit, degeaba !!!!!

  Răspuns
 270. Rodica Busuioc Enache

  Doamne Ajuta ! Amin .

  Răspuns
 271. Maria Ghioc

  Doamne ajuta!

  Răspuns
 272. Angelo Bonati

  Amin!

  Răspuns
 273. Sirboslava Suvaciar

  Amin!

  Răspuns
 274. Floricica Mihoci

  Doamne ajuta tuturor!

  Răspuns
 275. Florica Hulujan

  Amin🙏🙏🙏

  Răspuns
 276. Ramona Ramona

  Amin Doamne ajuta

  Răspuns
 277. Tomita Tomita

  Doamne ajută Amin

  Răspuns
 278. Elisabeta Florescu

  Amin

  Răspuns
 279. Otea Lucia

  Doamne ajuta la toata lumea

  Răspuns
 280. Rodica Lenuta

  Slavă Tatălui și fiului și sfântului duh amin

  Răspuns
 281. Vasilisa Odobescu

  Amin!

  Răspuns
 282. Dionisie Pop

  Amin

  Răspuns
 283. Luminița Chisa

  Amin

  Răspuns
 284. Sile Maraton

  Doamne ajuta

  Răspuns
 285. Mone Ioana

  Multimim,Doamne!

  Răspuns
 286. Tanase Elena

  Amin doamne ajută la toată lumea

  Răspuns
 287. Globa Oleg

  Doamne ajute la toata lumea amin

  Răspuns
 288. Iuliana Ganea

  Amin!

  Răspuns
 289. Paula Bleanda

  Amin! Doamne ajuta!🙏🙏🙏✝️

  Răspuns
 290. Ludmila Terdin

  Doamne ajută ! Mi se pare normal !

  Răspuns
 291. Liviu Boxeru

  Pai da, daca-i bine asa a vrut EL, daca-i rau asa a vrut EL, buna treaba…

  Răspuns
 292. Nina Gherman

  AMIN!

  Răspuns
 293. Georgeta Marinescu

  Amin ❤️❤️🙏🙏

  Răspuns
 294. Carmen Muntean

  Doamne ajută🙏

  Răspuns
 295. Sarbu Eugenia

  Doamne,ajuta,la,toată,lumea,amin

  Răspuns
 296. Adrian Varro

  La sfârșit va învinge rațiunea și bunul simț. 😉

  Răspuns
 297. Maria Vintan

  Doamne ajuta ! Amin !

  Răspuns
 298. Gabriella Tatu

  Amin

  Răspuns
 299. Droke Lemar

  salut dragi clienti
  împrumuturile noastre sunt simple și de încredere:
  – Oferim credite si investitii de la 2.000 euro la 12.000.000 euro.
  – Rata dobânzii este de 3%.
  – Termenul de rambursare este de la 1 an la 25 de ani.

  gmail: [email protected]

  Whatsapp : +37360331641

  Răspuns
 300. Elisa Tugulan

  Amin

  Răspuns
 301. Stoian Petruta

  Amin Amin

  Răspuns
 302. Florin Fratila

  Doamne ajuta-ne pe noi. AMIN

  Răspuns
 303. Viorica Gheorghita Zamfira

  Doamne ajuta !Amin !

  Răspuns
 304. Anamaria Anna

  Amin

  Răspuns
 305. Ania Tonciu

  Doamne ajuta Amin

  Răspuns
 306. Camatar Rgp

  Amin 🥰

  Răspuns
 307. Eugenia Custron

  Doamne ajuta.

  Răspuns
 308. Babi Veta

  Doamne ajuta !

  Răspuns
 309. Florin Ella

  Doamne ajuta Amin!

  Răspuns
 310. Sarca Ioan

  Doamne ajuta Isus Hristos

  Răspuns
 311. Giorgia Judeanu

  AMIN.

  Răspuns
 312. Elisa Sberna

  Amin

  Răspuns
 313. Aurel Spinare

  Amin

  Răspuns
 314. Mariea Nicola

  Amin doamne ajuta tuturor

  Răspuns
 315. Zina Pogonici

  Amin

  Răspuns
 316. Constanta Ichim

  Amin

  Răspuns
 317. Stan Ioana

  🙏Hristos a înviat!

  Răspuns
 318. Cecilia Onet

  Viu este Domnul Isus Hristos.
  Hristos este Lumina Lumii.
  Hristos este Calea, Adevărul și Viața.
  Hristos este dragoste, acolo unde este dragoste nu este răutate, ceartă s-au urâciune.❤️❤️❤️

  Răspuns
 319. Cristina Cris

  AMIN.

  Răspuns
 320. Ioana Cilia
 321. Tatiana Darii

  Domnul sa ne ajute! Amin!

  Răspuns
 322. Crin Crin

  Doamne-ajută

  Răspuns
 323. Anghel Ionel

  Amin

  Răspuns
 324. Emy Emanuel Iordache

  💩👿🧠💀

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке