Selectați pagina

FRAȚII CEI MINCINOȘI – aceștia sunt ispita cea mare a neamului celui de pe urmă

FRAȚII CEI MINCINOȘI – aceștia sunt ispita cea mare a neamului celui de pe urmă

“În Pateric scrie că Sfinții Părinți ai Schitului au profețit despre neamul cel de pe urmă:

A întrebat unul: Ce lucrăm noi? Și răspunzând unul dintre dânșii, marele Avvă Ishirion a zis: Noi am lucrat poruncile lui Dumnezeu. Și iarăși întrebând a zis: Cei de după noi ce vor face oare? Și a zis: Vor face numai pe jumătate din cât am lucrat noi. Dar cei de după dânșii ce vor face? Și a zis: Neamul acela nu va putea face nimic, ci le va veni ispită (nu ispite) și cei care se vor afla încercați în vremea aceea, vor fi mai mari decât noi și decât părinții noștri.

Ce ispită înfricoșătoare va fi oare, încât să se arate lămuriți cu toate că nu vor avea nici o lucrare și vor fi mai mari decât pustnicii cei mai minunați?

Ispita (deci la singular) neamului de pe urmă a și sosit, mai grozav acum, cu apropierea venirii lui Antihrist, încât amenință să-i piardă și pe cei aleși.

Și nu-i atât de periculoasă ispita care vine de la vrăjmașii lui Dumnezeu, de la atei, de la cei cu grija numai la cele pământești sau de la cei destrăbălați care nu pot ușor să vateme pe creștini. Pericolul vine de la FRAȚII CEI MINCINOȘI, care sunt dușmani ascunși cu atât mai periculoși cu cât cred că ei sunt frați curați. Predică și ei Ortodoxia, dar oarecum schimbată și prefăcută după placul lumii acesteia și al stăpânitorului acestei lumi.

Predica lor e ca o hrană prielnică, care a început să se strice si în loc să hrănească, otrăvește pe cei care o mănâncă. Ei aduc tulburare în rândul creștinilor. Aceștia sunt ispita cea mare a neamului celui de pe urmă. Despre ei a profețit Domnul că vor fi în veacul cel de apoi: <Mulți vor veni întru numele Meu și pe mulți vor înșela>.

Vorbesc și frații mincinoși de sfânta și preadulcea Ortodoxie, de dragoste, de curăție, pentru fapta bună, de smerenie și de virtute, și ajută obștile creștinești. Cât este de greu pentru ortodocșii cei curați și simpli să înțeleagă pe cine au înaintea lor. Cât e de ușor să fie atrași de ideile lor cele și să îi creadă. Dacă răscolește cineva adânc în sufletele acestor oameni, va găsi NU dragostea cea fierbinte pentru Dumnezeu, ci ÎNCHINAREA UNUI IDOL care se numește .”

~ Apostazia și Antihristul. p 217-218. Editura Sophia 2014.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii