Selectați pagina

Franţa obligă marile magazine să doneze mâncarea nevândută

Franţa obligă marile magazine să doneze mâncarea nevândută
mincare risipitaPe 21 mai Parlamentul francez a votat în unanimitate o lege prin care se speră că va fi stopată risipa de mâncare. Concret, marile lanţuri de magazine vor fi obligate să doneze mâncarea nevândută organizaţiilor caritabile sau către hrănirea animalelor.
“Este scandalos să vezi cum marile supermarketuri toarnă înălbitor în containerele de gunoi, peste produse comestibile aruncare,” a comentat Guillaume Garot, parlamentarul socialist care a înaintat propunerea.

Francezii aruncă fiecare, în medie, la gunoi, 20.39 de kilograme de mâncare într-un an, iar costul acestei risipe se ridică la circa 12-20 miliarde de euro.

Acum toate supermarketurile vor trebui să semneze contracte cu organizaţii caritabile care să faciliteze donaţiile de alimente, măsură prin care guvernul estimează că va înjumătăţi risipa de hrană din Franţa până în 2025.

Produsele alimentare vizate sunt cele apropiate de termenul de garanţie, care vor fi oferite în scopuri caritabile, dar şi cele deja expirate, ce vor fi folosite pentru hrănirea animalelor.

Sursa: active news

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.