Selectați pagina

Franța nu va mai instaura măsuri de carantină, nici în cazul în care apare un val doi de infectări

Franța nu va mai instaura măsuri de carantină, nici în cazul în care apare un val doi de infectări

Jean-François Delfraissy, președintele Consiliului Științific din Franța, a anunțat că statul nu va mai instaura măsuri de carantinare, la nivelul întregii țări, așa cum s-a întâmplat în lunile martie și aprilie, nici în cazul în care apare un val doi de infectări, relatează ActiveNews.

Într-un interviu pentru Le Parisien, Jean-François Delfraissy a explicat care va fi strategia Franței, în cazul în care țara se va confrunta cu un al doilea val al pandemiei.

Doctor în imunologie, acesta a precizat, într-un interviu pentru Le Parisien, că autoritațile iau în calcul patru scenarii. Fiecare cu parametri diferiți, în funcție de intensitatea reluării epidemiei. În lipsa unei închideri generale a țării, s-ar putea lua măsuri puternice la nivel local. „Orașele ar putea fi puse sub carantină pentru o perioadă limitată de timp”, sugerează Jean-François Delfraissy, în Le Parisien. De asemenea, ar putea fi instituite măsuri specifice în casele de îngrijire medicală pentru a proteja persoanele în vârstă.

Cele patru scenarii sunt:

– virusul dispare sau rămâne la un nivel scăzut

– apar noi focare locale

– o deteriorare ușoară a situației, în toamnă, cu noi cazuri de spitalizare

– cel mai grav scenariu: creșterea alarmantă a cazurilor de noi infecții, cu presiune pe sistemul medical.

Chiar și în acest din urmă caz, expertul francez explică de ce nu se va mai reveni la restricții dure în Franța.

„Iată ceea ce spune Consiliul Științific: indiferent ce se va întâmpla, nu vom mai avea o închidere generalizată în Franța. Prima dată, era esențial, nu am avut de ales, însă prețul plătit a fost mult prea mare. Populația nu va mai accepta asta, consecințele în plan economic ar fi majore, chiar și din punctul de vedere al sănătății. Nu este de dorit asta, nu trebuie să uităm că, pe lângă cei cu Covid, toți ceilalți pacienți au suferit întârzieri în diagnosticarea problemelor lor, în această perioadă”, a declarat medicul epidemiolog.

Sursa: http://www.lepoint.fr/sante/coronavirus-on-ne-pourra-pas-refaire-un-confinement-generalise-05-06-2020-2378573_40.php

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.