Selectați pagina

Franța interzice utilizarea și comercializarea veselei din plastic

Franța interzice utilizarea și comercializarea veselei din plastic

vesela-din-plasticPînă în 2020, Franța va scoate din circuit toată vesela din plastic de unică folosință, ce poluează mediul. Aceasta înseamnă că nu vor mai fi nici pahare, nici furculițe din plastic în oficii, nici farfurii din și containere din plastic în magazine.

Pentru prima dată în lume la nivel legislativ au fost adoptate asemenea măsuri radicale. Producătorilor li s-a interzis să mai fabrice produse neecologice, iar companiilor li s-a oferit un termen pînă în 2020, pentru a reuși să-și vîndă stocurile. Toți cei specializați în producerea vaselor din plastic vor trebui să treacă la utilizarea materialelor bio. Interdicția va influența și întreprinderile de alimentație publică, care produc alimente la pachet și le propun cumpărătorilor vesele de unică folosință.

După intrarea în vigoare a legii privind vesela de unică folosință în circuit vor rămîne doar mărfurile care sau în totalitate sau în proporție de 50% sînt fabricate din componente naturale. Încă peste 5 ani sub interdicție vor ajunge acele pahare-lingurile-farfuriile, în a căror componență materialele naturale constituie 60%.

Pe de altă parte, unii adversari ai acestei interdicții consideră că ea contravine legilor europene privind libera circulație a mărfurilor, precum și spun că e mai bine ca oamenii să se alimenteze în localurile de fast food ce propun veselă nouă, dar nu în cele unde nu se știe cum se spală vesela. Pentru acești oameni rămîne deschisă și problema veselei pentru mîncarea la pachet.

Sursa: rodovid.me

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.