Selectați pagina

Franța înregistrează un nivel record al numărului de șomeri

Franța înregistrează un nivel record al numărului de șomeri

someriNumărul francezilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă a ajuns la 3.460.900 în octombrie, depăşind recordul din 1997, de 3,2 milioane, datele indicând încetinirea celei de-a doua economii din zona euro, transmite Reuters. Ministerul Muncii de la Paris a anunţat, joi, că numărul celor care nu aveau un loc de muncă a urcat luna trecută cu 28.400, o creştere de 5,85% comparativ cu octombrie 2013.

Guvernul francez a înrăutăţit estimările de creştere a economiei în acest an la 0,4%, de la un avans de 1% prognozat anterior.

Luna aceasta, Institutul Naţional de Statistică din Franţa (Insee) a anunţat că a doua economie din zona euro a înregistrat o creştere peste aşteptări, de 0,3% în trimestrul al treilea, comparativ cu trimestrul al doilea. În schimb, Insee a revizuit în jos cifrele pentru trimestrul al doilea, când economia franceză a înregistrat o scădere de 0,1%, în loc de stagnare, cum s-a anunţat iniţial. Cifrele Insee arată că economia franceză a fost susţinută în vara acestui an de cheltuielile de consum ale gospodăriilor care au crescut cu 0,3% şi mai ales de cheltuielile administraţiei publice, care au urcat cu 0,8%. În schimb, investiţiile, atât cele publice, cât şi cele private, au scăzut cu 0,6%. Contribuţia comerţului exterior a fost una negativă, de minus 0,2 puncte.

Sursa: jurnalul

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.