Selectați pagina

Foștii demnitari din Rep. Moldova își vor pierde dreptul de a mai circula cu pașapoarte diplomatice

Foștii demnitari din Rep. Moldova își vor pierde dreptul de a mai circula cu pașapoarte diplomatice

Primul paşaport diplomatic al unui fost demnitar a fost ridicat la punctul de trecere a frontierei de stat Mirnoe, în urma sesizării făcute de şeful Poliţiei de Frontieră, Rosian Vasiloi, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova. 

Potrivit sesizării, toate paşapoartele diplomatice ale foştilor deputaţi şi demnitari de stat urmează să fie ridicate şi eliminate din circuitul naţional, menționează TVR Moldova.

„Am semnat si o dispoziţie în acest sens ca cei care încă mai folosesc aceste documente să fie scoşi de pe pista destinată diplomaţilor şi puşi în rând cu cetăţenii. Paşaportul diplomatic nu înseamnă că eşti mai presus de oameni”, a scris Rosian Vasiloi pe pagina sa de Facebook.

Anterior, şeful Poliţiei de Frontieră a anunţat că mai mulţi foşti deputaţi şi demnitari de stat traversează în continuare frontiera de stat în baza paşapoartelor diplomatice, deşi legislaţia prevede că dreptul de deţinere a paşaportului diplomatic sau a celui de serviciu încetează în momentul încheierii mandatului funcţiei.

Sursa: http://tvrmoldova.md/social/primul-pasaport-diplomatic-nevalabil-a-fost-retras-dupa-solicitarea-facuta-de-seful-politiei-de-frontiera/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке