Notă: Încă-o conspirație devine realitate. Hai, spor la cumpărat maşini electrice şi la salvat planeta, inteligenților❗️
P.S.: Mai marii conducători distopici au zis că salvează planeta cu ajutorul maşinilor electrice. N-au zis şi de cine. ☻️

Constructorul auto Ford a depus o cerere de brevet pentru o tehnologie care ar permite vehiculelor semiautonome și complet autonome să își reia singure controlul dacă proprietarul nu plătește ratele de împrumut sau de leasing.

Ford obține un brevet pentru o tehnologie care permite ca mașina ta să te blocheze dacă nu-ți plătești ratele

Ford obține un brevet pentru o tehnologie care permite ca mașina ta să te blocheze dacă nu-ți plătești ratele

Brevetul se numește „Sisteme și metode de reîmproprietărire a unui vehicul”. Acesta afirmă că viitoarele vehicule Ford ar putea dezactiva „o funcționalitate a uneia sau mai multor componente ale vehiculului”.

În cazul în care un șofer ratează o plată, funcții precum controlul de croazieră, radioul, aerul condiționat și GPS-ul ar fi dezactivate pentru a-l irita pe șofer.

Neplata mai multor rate agravează ciclul de recuperare. Vehiculul ar produce un „sunet neîncetat și neplăcut”, iar dacă șoferul tot nu plătește, acesta ar fi blocat în afara vehiculului său.

În cazul în care blocarea nu îl forțează pe șofer să plătească, vehiculul ar putea conduce singur către o locație sigură și apropiată, unde o echipă ar prelua vehiculul fără a se confrunta cu șoferul.

Cererea de brevet a fost depusă în august 2021 și publicată în februarie. Cu toate acestea, ar putea trece ani până când tehnologia va fi pusă în aplicare. În plus, depunerea unui brevet nu garantează neapărat că tehnologia va fi implementată.

Sursa: https://edition.cnn.com/2023/03/03/business/ford-repossessing-car-patent/index.html