Selectați pagina

Folosiți Windows 10? De dragul intimității, de dragul datelor voastre, ar fi bine să dezactivați acest serviciu!

Folosiți Windows 10? De dragul intimității, de dragul datelor voastre, ar fi bine să dezactivați acest serviciu!

Până la urmă încep să le dau dreptate celor care spuneau că Microsoft exagerează cu colectarea datelor în Windows 10. Până la urmă se pare că eu eram tâmpitul, nu ceilalți, și spun asta văzând cum compania a cărui sistem de operare îl folosesc insistă să monitorizeze datele nepersonale chiar și după ce a promis că nu o va mai face!

Într-adevăr, serviciul Diagnostics Tracking Service, cunoscut sub numele de DiagTrack, nu mai este de găsit în Windows 10 TH2, dar asta nicidecum deoarece Microsoft, după cum ne-a promis, a renunțat la colectarea datelor personale sau nu, ci fiindcă a fost rebotezat în Connected User Experiences and Telemetry:

Connected-User-Experiences-and-Telemetry

Partea bună e că respectivul serviciu poate fi oprit foarte simplu. Am explicat aici că se oprește pornirea automată a serviciilor Windows, așadar, tot ce aveți de făcut este să-l localizați în listă și să-l opriți conform instrucțiunilor de acolo.

Cei care nu doriți să vă complicați puteți folosi ShutUp10, programul despre care v-am vorbit la mai puțin de o lună de la lansare oficială a Windows 10, care blindează, culmea, sistemul de operare față de Microsoft. Mda, de râsul curcilor…

Pe de altă parte, cei care vă puteți permite luxul de a face o schimbare atât de importantă în viața voastră, vă recomand să instalați Linux Mint și să uitați de acest tip de griji. Evident, un astfel de pas presupune să renunțați la majoritatea −dacă nu chiar la toate− programelor pe care le folosiți în prezent și să recurgeți la alternative, dar și să vă luați gândul de la jocurile de ultimă generație.

Asta e, în viață nu poți să ai și programe și jocuri bune și intimitate… Toate astea se bat, cel puțin pentru moment, cap în cap, și din câte se vede, din păcate, nu se va schimba nimic în viitorul apropiat. Ghinion.

Sursa: http://cristianls.ro/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.