Selectați pagina

FMI vrea ca fiecare persoană să aibă istoricul căutărilor pe internet legat de scorul de credit personal

FMI vrea ca fiecare persoană să aibă istoricul căutărilor pe internet legat de scorul de credit personal

Într-o postare pe blog oferită de Fondul Monetar Internațional, cercetătorii FMI Arnoud Boot, Peter Hoffmann, Luc Laeven și Lev Ratnovski au făcut o declarație teribilă, își doresc ca fiecare persoană să aibă istoricul căutărilor pe internet legat de scorul de credit personal.

credit social personal

FMI vrea ca fiecare persoană să aibă istoricul căutărilor pe internet legat de scorul de credit personal

Prezentând concluziile dintr-o lucrare scrisă de ei, cercetătorii susțin că acest lucru va avea efecte benefice pentru lumea și desigur, nu și-au imaginat ipoteze în care această idee de fapt ar fi mai degrabă rea și foarte rea decât bună. Cel puțin nu au dorit să menționeze acest lucru.

Ei argumentează faptul că folosind date nefinanciare, în special „istoricul căutărilor și achizițiilor online”, putem rezolva problema „anumitor tipuri de oameni care nu au suficiente date financiare (venituri, timp de angajare, active și datorii) disponibile.”

Autorii articolului susțin că această mișcare este o inovație necesară pentru a concura cu creșterea criptomonedelor corporative, cum ar fi cea în curs de dezvoltare de catre Facebook, care speră să se lanseze anul viitor. În timp ce Facebook este un monopol care s-a angajat în cenzura politică, puterea lor pălește în comparație cu cea a FMI. Fondul Monetar Internațional este o adevărată superputere cu legături cu Banca Mondială și supraveghează întreaga economie globală.

Ce nu spun autorii este faptul că acest scor de credit personal este o idee împrumutată de la Republica Populară China, o țară comunistă și totalitară care deja a implementat credit scorul la nivelul țării și își controlează cetațenii prin acest sistem în toate aspectele vieții de la finanțe, la viața de familie.

Sistemul de credit scor social al Chinei, care își evaluează 1,4 miliarde de cetățeni pe baza comportamentului lor zilnic, avea și el aceleași bune intenții când a fost prezentat poporului. Nu au fost întrebați dacă sunt de acord, bineînțeles, acolo nu a fost nevoie de o ofensivă de PR și propagandă. China promitea însă că prin acest sistem guvernul va ajuta țara să restabilească moralitatea și să dezvolte sinergii puternice între popor și stat. Un sistem care evaluază persoanele fizice, întreprinderile și agențiile guvernamentale cu privire la credit în patru domenii – afaceri administrative, activități comerciale, comportament social și sistemul judiciar.

Daily Mail relatează faptul că prin acest sistem de credit individual autoritățile chineze „au blocat mai mult de 20,47 milioane de încercări de a cumpăra bilete de avion și mai mult de 5,71 milioane de încercări de a cumpăra bilete de tren de mare viteză pentru unii „indivizi discreditați.”

Comportamentul necivilizat, cum ar fi neplata taxelor municipale de parcare, mâncarea în tren și schimbarea frecventă a locurilor de muncă cu rea intenție sunt considerate infracțiuni care ar putea afecta grav viața cuiva. Și bineînțeles lista de comportamente sancționabile poate fi completată de Partid.

Potrivit Washington Post, pasagerii trenurilor ar putea avea interdicții de călătorie dacă pun în pericol siguranța feroviară, fumează pe trenurile de mare viteză, vând bilete, produc bilete false, evită bilete și ocupă locuri neatribuite. Pasagerilor companiilor de transport aerian li s-ar putea interzice zborurile viitoare pentru comportament, inclusiv răspândirea zvonurilor despre atacuri teroriste, pătrunderea pe piste, atacarea echipajului și provocarea întreruperii zborurilor.

Interesant este că autorii citează adventul Bigtech în sectorul financiar ca pe o competiție când, de fapt, îi văd mai degrabă ca pe niște parteneri de ‘Resetare globală’:

În general, deși o mare parte din progresul tehnologic în domeniul finanțelor este evolutiv, ritmul său accelerează rapid. Potențialul Fintech de a ajunge la peste un miliard de persoane nebancare din întreaga lume și schimbările în structura sistemului financiar pe care acesta le poate induce pot fi revoluționare.

Arnoud Boot, Peter Hoffmann, Luc Laeven, Lev Ratnovski – FMI

Reality Circuit atrage atenția asupra contextului și ne oferă câteva informații edificatoare: „FMI, inclusiv unii dintre autorii postării pe blog, au legături atât cu marea inițiativă de resetare globală denumită Great Reset a Forumului Economic Mondial, cât și cu echipa de tranziție al Președintelui ales al SUA, Joe Biden. Doi dintre cercetătorii care pledează pentru ca FMI să urmărească istoricul căutărilor noastre pe internet, Luc Laeven și Lev Ratnovski, au pagini pe site-ul web al WEF. Lev Ratnovski, în mod special, a apărat salvarea băncilor din finanțele publice, astfel încât economia să poată rămâne pe linia de plutire.”

Sursa: https://blogs.imf.org/2020/12/17/what-is-really-new-in-fintech/

Traducere: Liberalist. ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.