piataÎn legătură cu valul de intoxicații apărute în urma consumului de fructe și legume, Agenția pentru Protecția Consumatorului recomandă cetățenilor să procure fructe și legume doar din locurile autorizate.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor recomandă să nu procurați fructe și legume din spații improvizate sau chiar din stradă, ci numai din cele tradiționale, care sunt autorizate.

Potrivit normelor legislative, fructele şi legumele proaspete destinate comercializării pentru consumul uman, trebuie să fie etichetate şi marcate în mod obligatoriu în conformitate cu cerinţele actelor legislative şi normative în vigoare, să conţină informaţiile necesare, astfel încât consumatorul să fie informat deplin şi corect la momentul cumpărării produsului.

Citiți atent eticheta produselor pentru a vă informa țara de origine, anul/luna roadei, denumirea, adresa și nr de telefon al producătorului/importatorului, condițiile de păstrare, etc. Atrageți o atenție deosebită la starea produselor, condițiile în care sunt expuse spre comercializare. La necesitate, sau în cazuri suspecte cereți de la vânzător documentele de origine și care confirmă conformitatea produselor.

În caz că ați depistat produse neconforme, insistați ca acest produs să fie retras din comercializare și solicitați registru de reclamații pentru a nota această încălcare.

Sursa: adevarul.ro