Selectați pagina

Finanţare de 2 mil. € pentru modernizarea şi consolidarea sistemul de poliție din Moldova. De ce totuşi anume poliţia?

Finanţare de 2 mil. € pentru modernizarea şi consolidarea sistemul de poliție din Moldova. De ce totuşi anume poliţia?

Proiectul Twinning privind reforma instruirii inițiale și continue a sistemului de poliție din Republica Moldova a fost lansat de către delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Interne, Centrul Integrat de Pregătire pentru Aplicarea Legii, Inspectoratul General al Poliției, Departamentul de Poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Lituaniei și Poliția Națională a Poloniei, scrie realitatea.md

Evenimentul de lansare a fost prezidat de E.S. Peter Michalko, șeful Delegației UE în R. Moldova, care a subliniat că: „Poliția este aproape de cetățeni, mai mult decât orice altă instituție publică. Este aici pentru a servi și a proteja cetățenii și interesul public, aceste elemente vor fi și miezul pentru noile instruiri care urmează să aibă loc datorită acestui  proiect”.

Prezent la lansare, secretarul de stat din cadru MAI Dorin Purice a menționat că resursa umană este cea mai importantă resursă pentru orice instituție și aceasta reprezintă de fapt factorul-cheie pentru o reformă  de succes. „Provocările actuale necesită o Poliție modernă și bine echipată. În calitate de cetățean, îmi doresc să interacționez cu ofițeri de poliție care au un nivel înalt de empatie și care răspund într-o manieră eficientă și profesionistă nevoilor și așteptărilor noastre”, a mai adăugat acesta.

Proiectul demarat la 20 iulie 2018 va avea o durată de 30 de luni (până în ianuarie 2021) și are drept obiectiv modernizarea și consolidarea instruirii inițiale și continue a sistemului de poliție în conformitate cu cele mai bune practici internaționale.

Uniunea Europeană va finanța acest proiect cu 2 milioane de euro și va acorda sprijin Guvernului Republicii Moldova pentru o mai bună asigurare a statului de drept și menținere a ordinii și securității publice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *