Vă propunem să vizionăm un film rusesc, cu subtitrare în limba română, în două părți, despre viața Cuviosului Paisie Aghioritul.

paisie aghioritul

Film rus, subtitrat în română, despre viaţa Cuviosului Paisie Aghioritul

Un film impresionant despre Cuviosul Paisie Aghioritul. Partea I istoriseste despre copilăria sa, despre participarea sa în război, despre întreaga perioadă dinainte de intrarea sa în viata monahală, prezentând mărturii ale apropiatilor, cunoscutilor, prietenilor săi din tinerete, prezentând locurile unde a copilărit Staretul, citând din însăsi scrierile sale, si vorbind despre întâmplări absolut deosebite din perioada prezentată.

Filmul a fost realizat cu sprijinul financiar al Agentiei Federale de Presa si Mass-media a Federatiei Ruse.
Centrul de productie „Pokrov”.

Partea I:

Partea II prezinta perioada de inceput al vietii sale monahale, incepand de la tunderea in monahism, in manastirea Esphigmenou, din Muntele Athos, continuand cu perioada de aflare a sa la mănăstirea Stomion din orasul natal Konita, și incheind cu plecarea sa în Sinai.

Filmul include mărturii ale apropiatilor, prietenilor săi, ale oamenilor ce l-au cunoscut, prezentând locurile unde s-a aflat Staretul, citand din insesi scrierile sale, si vorbind despre intamplări deosebite din perioada prezentată.

Partea a II-a: