Selectați pagina

Schismaticul Filaret decorînd naţionalişti ucraineni: RĂZBOIUL a scos în evidenţă cele mai bune trăsături ale poporului nostru!

Schismaticul Filaret decorînd naţionalişti ucraineni: RĂZBOIUL a scos în evidenţă cele mai bune trăsături ale poporului nostru!

“Patriarhul Kievului și al Întregii Rusi-Ucrainei” a declarat că nu știa despre faptele rele ale radicalilor.

Întâistătătorul Patriarhiei de la Kiev Filaret Denisenko a declarat că a decorat membrii organizației naționaliste de dreapta “S14” exclusiv pentru faptele lor bune.

După ce Filaret s-a declarat “un adversar al capturărilor de biserici şi al transferului forțat a parohiilor”, o angajată a publicaţiei online “Strana.ua” l-a întrebat pe Întâistătătorul Patriarhiei de la Kiev pentru ce a decorat reprezentanții organizației de dreapta care au luat parte la capturările de biserici.

“Dacă am decorat pe cineva, l-am răsplătit pentru faptele sale bune, și nu pentru cele rele. Le-am decorat pentru apărarea pământului ucrainean, a statului ucrainean – pentru asta i-am decorat. Nu știam despre faptele lor rele”, a răspuns el.

Amintim că la 30 mai 2019, “Patriarhul Kievului și al Întregii Rusi-Ucrainei” a acordat decoraţii activiștilor din “S14” și din “Varta Municipală” pentru „lupta cu agresorul rus”. “Războiul este răul care aduce suferință și moarte. Dar el a scos în evidenţă cele mai bune trăsături ale poporului nostru. Voi ați luptat? Aţi luptat! Puteaţi muri? Puteaţi! La fel ca şi prietenii voştri. Cei care își apără patria întruchipează principala poruncă a lui Dumnezeu – dragostea”, le-a spus el persoanelor decorate.

Sursa: https://strana.ua/articles/209554-filaret-o-tomose-konflikte-s-ptsu-i-politicheskoj-podderzhke.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке