Selectați pagina

Fiecare al doilea elev a picat BAC-ul

Fiecare al doilea elev a picat BAC-ul

Notele-din-anii-de-liceuAproape fiecare al doilea absolvent de liceu a picat BAC-ul din acest an. Potrivit Ministerului Educației, doar 54 la sută dintre candidați au primit note pozitive la toate probele. Rezultatele examenelor, însă, sunt preliminare şi pot fi contestate.

Totodată, o singură tânără a luat 10 pe linie. Este vorba despre Ana-Maria Ţulea, o absolventă a liceului “Dante Alighieri” din Capitală.

Ana-Maria Ţulea este singura absolventă din ţară care a luat zece la toate probele de Bacalaureat: limbile română şi italiană, matematică și chimie. Chiar dacă a învăţat mult şi era sigură pe forţele proprii, tânăra recunoaşte că emoţiile au copleşit-o în timpul examenelor.

“Camerele de supraveghere nu m-au stresat, deoarece am experiența olimpiadelor. Dar oricum am avut foarte mari emoţii şi mi-a fost cam greu să le depăşesc. Pregătirile pot să spun că nu au fost de ultimul moment, dar pe tot parcursul anilor”, a afirmat absolventa liceului “Dante Alighieri”, Ana-Maria Ţulea.

Tânăra susţine că reţeta succesului este să înveţi în continuu.

“Întotdeauna mi-a plăcut să stau în prima bancă, deoarece e mai aproape de profesori, mai aproape de tablă și favorizează plusul de studiu”, a spus absolventa liceului “Dante Alighieri”, Ana-Maria Ţulea.

Ana-Maria spune că a decis deja ce facultate va urma. Ea îşi doreşte să devină medic.

“Este o misiune nobilă și cred că voi reuși. Nu știu dacă o să rămân în țară. Aleg România, dar mai departe nu plec”, a menționat absolventa liceului “Dante Alighieri”, Ana-Maria Ţulea.

“Sunt mândră și fericită că avem așa elevi. La fiecare lecție, la toate disciplinile a venit întotdeauna cu temele pentru acasă efectuate perfect. Este un copil model”, a afirmat diriginta Dorina Noroc.

“Este și o fire deosebită, o prietenă foarte bună și lucrul acesta poate să-l confirme toată lumea”, a zis colega Sorina Noroc.

Şi dacă Ana-Maria are motive să sărbătorească, atunci unii tineri au izbucnit în lacrimi când şi-au aflat notele.

În acest an, din 21.500 de elevi, doar puţin peste jumătate au obţinut note pozitive la toate probele de bacalaureat.

“Numărul candidaţilor care au obţinut notă medie mai mare sau egală cu opt este de 1.316. 172 de candidaţi au notă medie mai mare sau egală cu nouă, faţă de 149 de candidaţi faţă de sesiunea din 2015. În total, la această etapă din sesiunea de bacalaureat au fost eliminaţi 51 de candidaţi”, a declarat directorul Agenţiei de Asigurare a Calităţii, Ministerul Educaţiei, Anatol Topală.

Tinerii care nu sunt de acord cu nota obținută, pot depune contestațiile mâine, până la ora 18:00. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe şase iulie.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii