Selectați pagina

Fie ca esti bogat, fie sarac, lucrul pe care il simti ca-ti lipseste nu sunt banii ci Duhul lui Dumnezeu

Fie ca esti bogat, fie sarac, lucrul pe care il simti ca-ti lipseste nu sunt banii ci Duhul lui Dumnezeu

DESPRE BANI

Am patru prieteni.

Primul prieten castiga in jur de 2000 lei, iar omul mai joaca si la pariuri visand la lozul cel mare. A incercat si pacanele si alte genuri de jocuri de noroc. Problema lui actuala sunt banii putini si nevoia de bani. Vrea sa faca bani ca sa fie fericit.

Al doilea prieten castiga 2000 euro in IT. Problema lui este cum sa cheltuiasca acesti bani eficient, caci ar vrea o casa la curte dar e greu cu naveta in oras mare de la curte spre birou. O casa mai centrala costa mult. Ar vrea sa-si schimbe si masina cu un model mai scump, dar asta i-ar incetini planurile de casa. Ar mai vrea si alte lucruri, si trebuie sa vada cum sa le impace pe toate din acest salariu.

Al treilea prieten are o afacere mare cu multi angajati ce-i asigura 20.000 euro pe luna bani de cheltuiala. Acesti bani vin si de la firma dar si din niste chirii. Omul asta are cam tot ce si-ar dori, nu ii lipseste nimic. Problema lui este ca se simte nefericit fiindca in cercul lui de prieteni sunt multi multimilionari, cu averi mai mari decat ale lui, ce isi permit extravagante mult mai picante. La genul avion privat, iaht si proprietate in oras de milionari, etc.

Al patrulea este un miliardar in euro in top 300. Nu sunt multi cu averi mai mari, deci nu se poate compara cu altii si nu are pe cine invidia. Insa nefericirea lui este faptul ca banii si averile nu i-au adus fericirea pe care o spera. Are tot ce isi doreste dar ii lipseste ceva, alearga dupa ceva dar nu stie dupa ce.

Morala: fie ca esti bogat, fie sarac, lucrul pe care il simti ca-ti lipseste nu sunt banii. Acela e Duhul lui Dumnezeu care te cheama la pocainta si la unirea cu El. Sufletul nostru simte aceasta chemare spre fericire dar interpreteaza gresit acest dor dinlauntrul nostru. Umbla dupa averi, nestiind ca lipsa pe care o simte in sine e lipsa lui Dumnezeu, pe care nu o poate suplini cu nimic. “Daca aveam bani nu mai aveam problema asta. Daca aveam bani faceam ce-mi place” isi spune sufletul, nevrand sa recunoasca adevarul, ca daca l-ar fi avut pe Dumnezeu n-ar mai fi avut acele probleme si acele neplaceri. Si crede ca solutia este sa aiba mai multi bani, si mai multi, tot mai multi. Pana afla ca toti banii din lume sunt la el, iar el tot nefericit se afla.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.