Selectați pagina

Feţele antihristului de Arhimandrit Mina Dobzeu

Feţele antihristului de Arhimandrit Mina Dobzeu

– Parinte Mina, cum vedeti dumneavoastra acum, in 1999, fetele antihristului ?

– Una din fetele antihristului a cazut prin focul pe care il pregatea pentru omenire. Uniunea Sovietica, vreme de mai bine de 40 de ani, a construit armament atomic, rachete, avioane si submarine. Dar acum a venit mizeria si saracia peste popoarele sovietice, imperiul s-a dezmembrat si ateii bolsevici, care erau principalii sustinatori ai lui antihrist, au intrat sub povara focului pe care il pregateau pentru altii. Puterea comunista s-a spulberat peste noapte, ca si cum nu ar fi fost. Astfel s-a aratat voia lui Dumnezeu, care ii iubeste pe crestini si nu i-a lasat la nesfarsit sub talpa ateilor.

– Antihristul are multe masti. Puteti indica o fata mai noua decat comunismul a spiritului care se manifesta impotriva lui Hristos ?

– Acum a aparut o forma noua de ateism, sub numele de New Age. Aceasta include mai multe directii: magia, spiritismul, parapsihologia, paranormalul, satanismul, yoghinismul, bioenergia. Unele au existat in lumea pagana si sunt reactivate acum pe scara larga. Altele se bizuie pe descoperiri noi. Ei sustin ideea ca s-a incheiat epoca pestelui si vine aceea a varsatorului de ape, deci era crestinismului e gata si vine Era Noua, aceea pe care o propovaduiesc ei sub forma sincretismului rezultat din talmes balmes-ul enumerat mai sus. Este calea prin care se formeaza o constiinta larga, anuland deosebirile dintre bine si rau, dintre moral si imoral. Pentru ei exista numai ratiunea, ratiunea si ratiunea, de trei ori, inchipuind omul drept centru al universului. Ei insista ca paranormalul sa fie considerat o stiinta, ba chiar e ridicat la rang de religie. Antihristul din trecut, comunismul, se impunea fortat, prin constrangere. Aceasta forma noua a antihristului se impune prin vraja, prin seducerea omului, prin inselaciunea difuzata in numeroase publicatii si posturi de televiziune. Pe tineri si pe oamenii care se lasa amagiti de senzationalul cu continut New Age din toata mass-media ii sfatuim sa fie atenti, sa se intoarca la credinta in care au fost botezati, sa cunoasca invatatura sfanta, sa se intoarca la Dumnezeu, sa nu se lase inselati. Aceasta invatatura ateista a paranormalului este de natura diabolica si va cadea prin sabia cuvantului lui Dumnezeu. Va fi o confruntare intre Evanghelia dreapta si aceea falsificata de sectari si de acesti magicieni si ei se vor prabusi, asa cum a cazut si comunismul. Insa deocamdata n-au ajuns la apogeu, ca atunci cand le va da Dumnezeu o lovitura sa fie definitiva. Acestea sunt lucruri care se desfasoara in timp; o vreme ii ingaduie Dumnezeu.

– Dar mai intai se va face unitatea statelor si dupa aceea unitatea religiei …

– Exista in planul lui Dumnezeu acest lucru, ca sa fie “pamant nou si cer nou”, adica o lume in care sa predomine dreptatea. Planurile oamenilor sunt multiple, dar Dumnezeu le dejoaca proiectele lor: “Orice sfat veti sfatui risipi-l-va Domnul; ca iarasi de veti putea, iarasi veti fi biruiti, caci cu noi este Dumnezeu“. De se va afirma paganismul la putere iar va fi biruit de puterea lui Dumnezeu.

– Ce alte lucrari antihristice ati mai depistat dumneavoastra in societatea contemporana ?

– O lucrare satanica este masoneria, alta este Martorii lui Iehova. Aceasta din urma este proiectata tot de iudei, ca sa faca o religie universala fara Hristos. Practic, multe voieste omul, multe proiecteaza, dar vor cadea toate la vremea cuvenita, pentru ca Domnul imparateste peste toate. Mai tineti minte ca, in perioada paganismului comunist, s-a aratat pe cer semnul Fiului omului. Ce inseamna aceasta ? Ca spiritualitatea crestina a fost rastignita ? La rasarit soarele s-a intunecat ca si cum ar fi fost acoperit cu un sac. Luand geografic expresia, rezulta ca soarele Hristos a fost intunecat in partea de rasarit a pamantului. Luna in sange s-a prefacut, adica generatia aceasta a pierit insangerata. Stelele din cer au cazut, ceea ce inseamna ca ierarhii bisericii, in special in Rusia, au fost exterminati, bisericile au fost inchise, manastirile pustiite, s-a scos invatamantul religios din scoala, multi preoti si calugari au ajuns la inchisoare, chiar si mirenii au suferit pentru credinta lor. Asta fiindca au purtat pecetea lui antihrist pe frunte sau pe mana dreapta.

– Ce era pecetea lui Antihrist parinte ?

– Pecetea lui antihrist vizeaza mintea si lucrarea. Pe frunte inseamna sa accepti ideologia lor, adica sa fii robit cu mintea si pe mana inseamna sa lucrezi conform acestei ideologii. Intai cu mintea si apoi cu mana; comunistii nu au mai facut cruce si au interzis crucea. Au facut, cum se zice la Scripturi, “icoana fiarei celei dintai”, adica au construit un imperiu asemenea celui roman care a prigonit crestinismul.

– Atunci cum explicati cifra 666, care se pune pe frunte sau pe mana ? Ca iata am auzit ca in America erau deja anul trecut 7000 de insi care purtau pe mana un cip, sub piele, cu cifra 666 …

– Aceia sunt satanisti, nu putem generaliza. Implanturile acestea tin de progresul stiintei. Cifra 666 se explica astfel: omul are un al saselea simt, care este ratiunea. Revelatia Vechiului Testament este cifra sapte. Revelatia Noului Testament este cifra opt, Legea Harului, Noua reprezinta ierarhia cereasca, cele noua cete. Zece este divinitatea. Cand a venit comunismul la putere, nu a ramas la cifra opt, adica la Hristos, nici la cifra sapte, la revelatia Vechiului Testament, ci a coborat la cifra sase care este a ratiunii omului, adica a paganismului. Nu au coborat nici mai jos, la cele cinci simturi, nici nu au urcat. Comunistii s-au fixat stabil in sase, adica ratiune, ratiune, ratiune sau 666. Au repetat, asemanator cu crestinii care spun de trei ori Amin, Amin, Amin.

– A disadrut comunismul. Inseamna ca a disparut si 666, ratiune, ratiune, ratiune, promovat de ei ? Nu cumva ateismul se perpetueaza si vine din alta parte acum ?

– Am spus mai sus ca New Age a preluat stafeta atee, dar nu se multumeste numai cu ratiunea, ci reinvie formele magice ale paganismului. Este tot lucrarea satanei, intr-o forma putin diferita.

– Parintele Ioanichie Balan de la Sihastria Neamt ne-a talcuit intr-un interviu ca primul 6 este indoiala in credinta, al doilea 6 desfraul generalizat si al treilea 6 violenta. Sunt trei directii de actiune, provenite din Vest, care prabusesc lumea in pacat si o despart de Dumnezeu.

– Ratiune, ratiune, ratiune nu are nimic de a face cu revelatia divina. Tine de stiinta pozitiva si e deformata prin promovarea magiei actuale. Nu trebuie sa ne ingrijoreze emfaza unor mari guru care se cred protectorii lumii, prin invocarea spiritelor. Acelea sunt spiritele rele. Noi invocam puterea care guverneaza, care binecuvanteaza si care pedepseste. Stiinta e dar de la Dumnezeu, dar daca omul o foloseste in scopuri rele, tot omul trage consecintele.

– Ce parere aveti despre proiectatul control asupra omnlui prin intermediul calculatoarelor si satelitilor ? Printr-un cip implantat in mana orice individ va putea fi controlat de la distanta orice ar face …

– Cand Dumnezeu a zis omului: “Stapaniti pamantul” a avut in vedere stiinta care este un dar divin. Depinde de om cum o foloseste, in bine sau in rau. Fiti convins insa ca orice ar inventa omul, daca este folosit impotriva vointei lui Dumnezeu, impotriva firescului, impotriva binelui, va fi rasturnat cu puterea celui Preainalt. Nimic nu poti sa stapanesti fara voia lui Dumnezeu. Nu trebuie sa ne ingrozeasca vraja cu care vin ei acum spre noi. Comunismul ne persecuta, ne constrangea sa facem ce nu vrem.

– Aveti dreptate, acum se duc oameni de bunavoie la noua forma de ateism …

– Ii inseala cu usurinta pe cei lipsiti de educatie religioasa, ca nu s-a facut jumatate de secol asa ceva, ii inseala cu bunuri materiale, apoi pe naivii care alearga dupa senzational. Oamenii sunt derutati intrucat Dumnezeu ingaduie multe. Il lasa pe om sa cerceteze multe, sa se ispiteasca, sa se scufunde in intuneric pentru a avea de unde se intoarce. Dar sa nu uitam ca Hristos este puterea si ca El hotaraste toate, ca in mana Lui se afla totul. Ceea ce fac magii de la New Age e praf si pulbere in fata lui Dumnezeu.

5 mai 2011 de deveghepatriei wordpress. com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

7 Comentarii

 1. Nika

  Mai sunt fete ale antihristului pe care nu le-a mentionat Parintele Mina Dobzeu (care este basarabean de-al nostru). Una din ele este legata de punerea pecetii spurcate, antihristice oamenilor. Dar oare tatal minciunii poate avea o fata adevarata? Nu. Este pururea fatarnic, viclean si urator de oameni. Paziti-va de aluatul fariseilor de azi din Biserica Ortodoxa si de fetele antihristului!

  Răspuns
  • marele Păcătos

   Să aveţi în vedere, Slavă Lui DUMNEZEU, că ne-a descoperit prin Sfinţii Lui cum se va pune pecetea spurcatului!

   LA FOTOGRAFIERE PENTRU ORICE ACT!!!

   LA PRIMIREA ORICĂRUI ACT DE LA TERMINALE-APARATE!!!

   LA BANCOMATE!!!

   etc. Ne-a descoperit DUMNEZEU, dar noi trebuie să ne unim cu Duhul Lui Dumnezeu prin rugăciune şi mărturisire!
   Să spunem la toţi ca să nu primească nici un fel de act!!!
   Detalii aici – http://www.youtube.com/watch?v=LC15IXLCFf0

   Remarcă la acest video, SE REFERĂ LA ORICE TIP DE FOTOGRAFIERE, ci nu doar la biometrică!

  • Artiom

   marele Pacatos, te sustin si sunt deacord cu spusele tale. Oamenii au vointa foarte slaba, inclusiv si eu. Personal si eu ma abat usor, mi-i deajuns sa citesc vrio informatie precum ca nu-i nimic strasnic in IDNP si deodata ma pun pe ginduri. Dar trebuie sa tinem minte un lucru, daca e scris ca nr. fiarei este 666 atunci tot ce-i poarta numele este de la ea(adica tot ce are barcod).

 2. Nils

  Cu tot respectul fatza de parintele Mina, dar imi pare ca daca am avea toleranta crestina in Moldova actuala de care vorbea si Bogdan Petrceicu Hasdeu, viata ar fi fost alta. Numiti o tzara, insula, penunsula, stat ,comunitate, unde exista Raiul pe Pamant rivnit de 2 mii ani ?? Posibil, ca Muntele Athos sa fie un model de asemenea Rai, dar acolo accesul femeiilor este interzis. Atunci ce facem ??? Posobil, ca problema nu e in ateii, ci in cei, care l-au facilitat aparitzia lor, uneori imi pare cu Trifia, Arogantza, Indeferentza, de care dau dovada unii slujitori ai cultelor. In oglinda societatii, se vede ambele fetze ale realitatii. Ce sameni aceea culegi. Poate ar fi cazul de vorbit mai intai de Semanatori, apoi de rezultatele muncii lor. Si odata ce ai semanat, ai grija de gradina. Sa vorbit mai multe despre Rai, Gradina, si mai putin de neghina, si ea va disparea

  Răspuns
  • simona

   @ Nils,

   Subscriu la cele postate de tine , cu comentariul de mai jos.

 3. simona

  Cu greu se poate intelege o idee unitara din ceea ce spuneti voi , aici. Se pare ca aceasta credinta despre punerea intr-un anumit fel a pecetii ,despre care vorbiti ca s-au facut descoperiri de catre Dumnezeu , unora , repet aceasta credinta va este foarte iubita si nici macar nu va intrebati daca e adevarata sau nu , ca nu cumva sa se spulbere placerea de a va delecta cu zvonuri ,miracole , false profetii , ale unor oameni contestati de Sfanta Biserica .
  Va rog sa cititi articolul ” Sfantul Porfirie cearta cu dragoste pe parintele Paisie ” , din care dau un citat :
  ” Părinte drag, ce s- a întâmplat cu tine ?Dacă Constantinopolul va fi eliberat sau nu, aceasta este preocuparea politicienilor și a conducătorilor militari, și nu a călugărilor, nici chiar a protopopilor. În cazul în care antihristul va veni, acest lucru trebuie să fie preocuparea protopopilor și este de datoria lor de a informa oamenii. Și când vine momentul, Dumnezeu ne va oferi protopopi luminati, care vor lumina si poporul. Noi călugării, dacă suntem membri ai preoției, trebuie să liturghisim pentru mântuirea INTREGULUI UNIVERS. Și dacă se întâmplă să fim călugări simpli, trebuie să ne plângem pentru păcatele noastre. Acum, din cauza dragostei mele pentru tine, și știind cât de mult te iubesc in Hristos, eu iti cer o regulă : a nu mai vorbi despre aceste lucruri , din nou din marea ta iubire pentru Asia Mică și elenism .

  Parintele Paisie, acest mare om a lui Dumnezeu, a făcut ascultare de aceast mare Bătrân al Batranilor, pr. Porfirie si de atunci a păstrat tăcerea cu privire la aceste probleme, pentru că el si-a dat seama că cel mai mic comentariu ar face din nou exagerari de către vizitatorii săi extrem de impresionabili. Să nu mai vorbim ca unele dintre aceste cuvinte profetice nu erau ale lui, dar el a fost citat de către persoane diferite, sau citat greșit . . .
  Acum, ce mai putem spune despre tot acest mare spirit de discernamant si veghere ale parintelui Porfirie? Dar, în scopul de a avea răbdare cu privire la evenimentele de la sfârșitul acestui veac ,exercitate de răbdarea sociala , sau politica , sau personala este extrem de necesara lucrarea Bisericii , care este de a elibera oamenii, de a-i răscumpera pe acestia , atunci când oamenii inclina spre a interpreta semnele timpului și semnele despre viitor.Iar această manie despre lucrurile care vor veni este de multe ori alimentata de lupta cu caracter personal, impuritatea inimii , traumele sufletesti și nevoia noastră de mai bine, fara a ne fi vindecat de patimile noastre. Aceasta este inima problemei”.

  Fratilor crestini , tinand cont de faptul ca exista o impunere din partea unui Sfant Parinte , Porfirie Kavsokalivitul ,ca sa tacem asupra acestor lucruri neadevarate , e bine sa incetam de a mai purta zvonuri de-a dreptul ridicole , despre cum , in ce fel , de unde si pana unde va veni antihrist , ce va face , si mai ales aceasta alienare despre punerea pecetilor la fotograf si alte fantasmagorii.Aceste lucruri demonstreaza naivitatea si lipsa de credinta autentica , pe care o putem invata doar de la Sfinti si cu ajutorul lor . Sa ne vedem de interiorul nostru si sa lasam in grija Domnului ziua de maine , asa cum ne invata El si sa nu mai fortam argumentatia preouparilor ocultiste si pline de superstitii , cu faptul ca “trebuie sa luam aminte la vremuri si sa actionam in prealabil “. Cei care sunt cuprinsi ca si de niste friguri in grija de a profeti si iar a profeti , aceia se incred doar in judecata lor , fara sa intrebe si sa se consulte cu cei mai importanti ca ei si , mai grav , indeamna la neascultare de Biserica , care este moarte . Chiar daca Biserica va gresi vreodata ( ceea ce este indoielnic , avand in vedere ca Insusi Hristos vegheaza), insa Dumnezeu ii va pazi pe cei ce sunt in ascultare , dar daca ne facem neascultatori si fugim ca oile capiate , care -incotro, in mod sigur ne vom intalni fata in fata cu lupul cel rau.
  Sa ne ajute Dumnezeu pe toti !

  Răspuns
  • Igor

   De câte ori mi se dã posibilitatea sã evoc botezul pãrintelui Nicolae Steinhardt, mi se oferã prilejul de a evoca providenta divinã, prin aceea cã eu am fost o mânã întinsã din partea Bisericii Ortodoxe crestine în numele Sfintei Treimi, iar fostul evreu, pãrintele Nicolae, sã fie o mânã întinsã cãtre intelectuali si tineret si sã le spunã: “Iatã, eu am cunoscut pe Hristos prin Taina Sfântului Botez, ca Pavel pe drumul Damascului, cãci altfel cum se poate explica starea de fericire pe care am trãit-o eu, imediat dupã sãvârsirea botezului, de cãtre cãlugãrul meu (preot Mina), decât cã botezul este adevãrat, cã Sfintele Taine sunt adevãrate” (Jurnalul fericirii, Cluj-Napoca, 1995, p.85).

   Da, vin sã spun, cãci aici vedem o mânã a proniei dumnezeiesti. Un mod de a ne vorbi, un mod de a comunica cu noi, fiii Bisericii, fiii Împãrãtiei Sale, într-o perioadã când puterea întunericului pãgân se abãtuse asupra noastrã, si omenirea (o treime din lumea crestinã) cãzuse pradã puterii antihristice. Soarele, Evanghelia lui Hristos a fost umbritã de întunericul ideologiei materialiste, comuniste. Ierarhia bisericii a fost datã la pãmânt de pe firmamentul Bisericii Ceresti, iar societatea crestinã fusese însângeratã, iatã ce putem spune diferitelor categorii sociale din Rãsãrit, care au pãtimit ca si Nicolae Steinhardt, pe când se afla în penitenciarul Jilava, în anul 1960.

   La acelasi penitenciar, mã aflam si eu în acea perioadã, în celula 18 de pe reduit. Era o celulã foarte aglomeratã, paturile supraetajate la trei nivele, eu aveam patul la etajul al treilea; când, într-o noapte, usa se deschide cu zgomot si este împins în celulã un om cu bocceaua sub brat, înspãimântat si nedumerit, nestiind ce are de fãcut, toate paturile erau ocupate, ba erau si câte doi în pat.

   Eu, observându-l, i-am fãcut semn sã se urce la mine. El a gândit atunci cã nu are altceva de fãcut decât “sã se urce ca maimuta pe cracã” (Jurnalul fericirii, pp.82-84). Îi zic: “Hai, sã mai dormim o târã, cãci acus se face ziuã”. “Multe multumiri” – rãspunde noul venit si se supune docil.

   Dimineata facem cunostintã, aflu cã este evreu si face parte din grupul intelectualilor lui Constantin Noica. Sunt condamnati pentru cã aveau clubul lor si convingeri crestine si de spiritualitate româneascã, nefiind de acord cu ideologia materialistã atee, motiv pentru care au fost condamnati la ani grei de temnitã, pedepsele fiind cuprinse între 10 si 20 de ani închisoare. Evreul fusese condamnat la 11 ani de închisoare, pentru cã era membru al acestui grup (toti membrii ai Uniunii Scriitorilor) si nu a primit sã-i denunte, rãmânând fidel prietenilor sãi. Desi nu era crestin si nici de nationalitate românã, scriitorul Steinhardt s-a dovedit a fi un om cu demnitate, rãmânând alãturi de colegii lui din Uniunea Sciitorilor, apãrând alãturi de ei o cauzã dreaptã.

   De la început, detinutul evreu s-a atasat foarte mult de mine, l-a impresionat faptul cã eu n-am manifestat nici un fel de retinere fatã de persoana sa, chiar dacã el era un evreu, iar eu un preot monah crestin. De asemenea l-a impresionat si faptul cã eu eram condamnat tot pe motiv cã luasem atitudine fatã de abuzurile autoritãtilor comuniste manifestate vis-a-vis de bisericã. Aceasta a fost pentru el un sprijin moral, întãrindu-se în convingerea cã nu a gresit când a ales sã lupte pentru o cauzã dreaptã.

   “Iatã cu adevãrat israelitean în care nu este viclesug” (Ioan 1, 46-48). Da, Nicolae Steinhardt a aflat pe cel despre care a scis Moise în lege. Iar Domnul îl scoate în evidentã arãtând cã este cu adevãrat fãrã viclesug. Când l-a chemat Domnul, el a rãspuns cu dãruire pânã la jertfã, cu o mortificare întreitã. Da, de trei ori – a dat dovadã cã acceptã lepãdara de sine (mortificarea) si anume:
   când s-a hotãrât sã rãmânã fidel grupului alcãtuit din oameni de culturã crestini si români, fãrã sã-i trãdeze,
   când a cerut botezul crestin, renuntând la Legea Vechiului Testament;
   când a cerut sã depunã votul monahal în Mãnãstirea Rohia, lepãdându-se întru totul de duhul lumesc.

   Iatã cã Domnul ne cerceteazã prin grupul de intelectuali care s-au dovedit solidari în credinta lor, mãrturisindu-o chiar cu pretul vietii. Pentru aceasta Domnul ne confirmã cerdinta lor si atitudinea lor statornicã si demnã pe care o scoate în evidentã prin faptul cã îl cheamã pe Nicolae Steinhardt la botez. Arãtând cã botezul este adevãrat si adevãrate sunt toate Sfintele Taine. Deci, cu alte cuvinte, si voi cei din grupul lui Noica apãrati o cauzã dreaptã si sfântã.

   Autenticitatea botezului crestin, a prezentei harului în Sfintele Taine este confirmatã si de starea de fericire pe care Nicolae Steinhardt o trãieste imediat dupã botez. Iatã cum ne vorbeste Domnul într-o perioadã foarte criticã, când în mod grav, în special intelectualii se lepãdau de credintã, propagând ateismul si rationalismul pãgân.

   Da, Domnul ne vorbeste prin israeliteanul în care cu adevãrat nu este viclesug. “Vedniti la Hristos, eu l-am aflat pe Mesia despre care a scris Moise în Lege”.

   Am vrut prin prezentarea de fatã sã atrag atentia intelectualilor si tineretului despre felul cum ne vorbeste Domnul. Intelectualii din grupul Noica au mãrturisit credinta, iar Domnul le rãspunde cã într-adevãr credinta lor este sfântã si dreaptã. Luptati pentru credinta cea dreaptã, apãrati credinta cea adevãratã.

   As vrea sã fie cele spuse un imbold pentru ca si noi, astãzi, sã facem mai mult apãrarea dreptei credinte.

   Cel mai mic mic între muritori Arhimandrit Mina Dobzeu
   10 aprilie 2000
   Mãnãstirea “Sfintii Apostoli Petru si Pavel”
   Husi – judetul Vaslui

   Sursa: http://www.nistea.com/mina_steinardt.htm

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii