Selectați pagina

„Fermă de copii”, într-un spital. Aceștia erau vânduți pentru 1.500 $ fiecare

„Fermă de copii”, într-un spital. Aceștia erau vânduți pentru 1.500 $ fiecare

copilScandal uriaș în India, după ce autoritățile au descoperit și au anihilat „o fermă ilegală de copii” care opera dintr-un spital din orașul Gwalior, unde copii nou-născuți „nedoriți” erau vânduți sau schimbați pentru 1.500 de dolari fiecare.

Bebelușii proveniți în urma unor violuri sau a unor relații ilicite, veneau pe lume, potrivit poliției, în spitalul Palash din orașul Gwalior din statul indian Madhya Pradesh, iar apoi erau vânduți spre adopție. Autoritățile au anunțat că au reușit în timpul investigațiilor să salveze doi nou-născuți, în timp ce alți trei fuseseră vânduți unor cupluri din provinciile Uttar, Pradesh și Chhattisgarh.

Cel puțin cinci persoane, printre care și directorul spitalului, Arun Bhadoria, au fost arestate. Bhadoria se pare că avea agenți în regiunea Chambal, unde aceștia obișnuiau să caute fete tinere care erau însărcinate cu bebeluși nedoriți. „Când o tânără se apropia de finalul sarcinii, medicii de la acest spital o convingeau că îi vor asigura o naștere în condiții de siguranță și în mare secret. Din momentul în care bebelușul era adus pe lume și mama externată, autoritățile spitalului începeau căutările pentru cupluri naive care ar fi putut să îi cumpere.

Într-unul dintre cazuri, o tânără a ales să-și schimbe fetița nou-născută cu un băiețel, iar un cuplu din Gwalior care avea doi băieți, și-a schimbat unul dintre băieți cu o fetiță la acest spital”, a declarat un reprezentant al poliției. Autoritățile au organizat un raid la spital după ce au primit un pont că aici ar exista o adevărată rețea de trafic de bebeluși și după ce managerul spitalului nu a putut să furnizeze informații despre originea lor. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a da de urma cuplurilor care au cumpărat cei trei bebeluși și de a salva alți copii vânduți în același mod.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *