Selectați pagina

Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori

Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori

Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc. De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.

Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori

Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori

Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. (Mt. 7:15-21)

„Feriţi-vă de proorocii mincinoşi.” De la începutul creştinismului şi până acum nu s-au pomenit vremuri pentru care să nu se potrivească această proorocie.

Domnul nu a arătat care anume sunt proorocii mincinoşi de care trebuie să ne ferim, însă cum am putea să-i definim ? Ei se schimbă la fel ca moda şi fiecare vreme naşte proorocii săi mincinoşi, care apar în haine de oi, făţărnicindu-şi faptele ca să pară pline de bune intenţii şi cu vorbele pline de un adevăr părut.

Astăzi, haina lor este însăilată din progres, civilizaţie, luminare, libertate a gândirii şi a acţiunii, a convingerilor personale, care nu acceptă credinţa, şi aşa mai departe. Toate acestea sunt o mască amăgitoare. Ca atare, când vezi această haină purtată în văzul lumii, nu te grăbi să-ţi pleci urechea la vorbele „proorocilor” înveşmântaţi în ea. Ia aminte dacă sub această haină de oaie nu se ascunde vreun lup.

Să ştii că Domnul e singurul care ne „propulsează” spre adevărata desăvârşire, singurul îmblânzitor al inimilor şi obiceiurilor, singurul luminător, singurul care dă libertate şi umple inima de simţirea adevărului, care naşte o convingere pe care nimic în lume nu poate s-o zdruncine.

Drept aceea, îndată ce vei băga de seamă în vorbele noilor „prooroci” fie şi o umbră de contrazicere a învăţăturii Domnului, să ştii că e vorba de lupi răpitori şi să te fereşti de ei.

Sfântul Ierarh Teofan Zăvorâtul. Tâlcuri din Sfânta Scriptură pentru fiecare zi din an

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

12 Comentarii

 1. Anonim

  Cum putem sti care e adevărat si care fals ??? Daca sunt toti la fel de escroci…..

  Răspuns
 2. Anonim

  ADEVARAT AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN

  Răspuns
 3. Anonim

  Da ăștia care tot zic sa ne vaccinăm sunt provoci mincinoși dacă nu te vaccinezi mori este marea înșelare doar dumnezeu hotărăște cât trăim

  Răspuns
 4. Anonim

  Un astfel de LUP ecumenist e Mihai Niță de la Parohia Sv. Varvara Buftea România daca ii spui de can. 15 ceva isi da arama pe fata dar nu din prima ca e viclean din a treia vorbire cu el

  Răspuns
 5. Anonim

  Doamne pazeste-ne🙏🙏🙏

  Răspuns
 6. Anonim
 7. Anonim

  Apara-ne Doamne cu puterea ,bunătatea, și iubirea ta cea mare!Amin!

  Răspuns
 8. Anonim
 9. Anonim

  Toti popanii sunt niste escroci in sutane care mint si escrocheazä pe cei cu mintea micä! Toatä biblia asta e o fäcäturä de prost gust cu care popaläii induc fricä in crierii tämpitilor ce pun botul si-i ingrasä! Toti cei ce vomitä ‘amin si doambe ajutä’ sunt poate multi de fricä dar oricum din prostie complici la jaful national facut de cea mai coruptä institutie aevea numit BOR! Sunt complici pentru cä intäresc escrocii si le justificä existenta de cäpuse!

  Răspuns
 10. Anonim

  Mare adevăr, credința fiecăruia îl va apăra😔

  Răspuns
 11. Anonim

  ADEVARAT ESTE AMIN

  Răspuns
 12. Anonim

  😌😌😌

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке