Selectați pagina

Fenomenul intoxicaţiilor cu medicamente în rândul copiilor a luat amploare

Fenomenul intoxicaţiilor cu medicamente în rândul copiilor a luat amploare

copil_medicamenteAtenţie mare unde păstraţi medicamentele în casă! De la începutul acestui an, aproape 200 de copii din Chişinău s-au otrăvit cu pastile sau alte preparate medicamentoase. Majoritatea dintre ei au până la trei ani. Cifra este de trei ori mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit specialiştilor Centrului Municipal de Sănătate Publică, fenomenul intoxicaţiilor cu medicamente în rândul copiilor a luat amploare în ultimii cinci ani.

“În decursul a cinci ani, cazurile de intoxicaţie printre copii au crescut de două ori. Se întâmplă din cauza neglijenţei părinţilor. Greşelile medicale nu sunt nici ele o excepţie”, a spus medicul igienist de la Centrul Municipal de Sănătate Publică, Igor Teofanov.

Medicii spun că, cel mai frecvent, copiii înghit pastile pentru reducerea febrei, contraceptive şi preparate care conţin fier.

“Dacă a înghiţit preparate de paracetamol copilul poate rămâne cu probleme hepatice. Daca a îngerat preparate de fier predomină problemele renale. Dacă a înghiţit contraceptive atunci copilul face hemoragie cerebrală”, a declarat şefa secţiei Reanimare, Ana Oglinda.

Unii părinţi spun că păstrează medicamentele în locuri inaccesibile celor mici.

În total, de la începutul anului, în municipiul Chişinău, s-au intoxicat cu substanţe chimice 363 de copii.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.