4 fenomene despre care nu ai auzit pana acum.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zRvpM01VTFU[/youtube]

1. Misteriosul „Relámpago del Catatumbo” (tunetul Catatumbo) este un fenomen natural unic in lume care are loc la varsarea raului Catatumbo in lacul Maracaibo, in Venezuela. Fenomenul reprezinta un fulger care formeaza un arc  de inalta tensiune avand o inaltime mai mare de 5 kilometri. Acest fulger poate fi vazut in circa 150 de nopti din an durand aproape 10 ore pe noapte si aparand de 280 de ori pe ora. Acesta este cel mai bun loc din lume unde se creeaza ozon judecand dupa intensitatea descarcarii si frecventa sa mare.

fenomene stranii2. Ploaia de pesti este un fenomen des intalnit in folclorul din Honduras.Acesta are loc in Departamento de Yoro, intre lunile mai si iulie. Martorii acestui fenomen au declarat ca incepe prin aparitia unui nor intunecat, urmat de fulgere, tunete, vant puternic si ploaie torentiala timp de 2-3 ore.

O data ce ploaia se opreste, sute de pesti vii sunt gasiti peste tot pe pamant. Acestia sunt adunati si pregatiti de catre localnici. Incepand cu anul 1998, exista un festival care celebreaza tocmai acest fenomen incredibil!

3. Caprele care se catara in copaci in Maroc se gasesc numai in aceasta zona. Ele se catara in copaci, pentru ca le place foarte mult sa manance fructele arganilor, asemanatoare maslinelor. Fermierii chiar merg sa le pazeasca de la copac la copac.

Si asta nu pentru ca le place foarte mult sa se uite la cum arata niste capre intr-un copac, ci pentru ca acest fruct contine o samanta pe care caprele nu o pot digera. In momentul in care ele elimina semintele, fermierii le pastreaza, pentru ca din ele se se pot face ulei de argan sau cosmetice. Din pacate, copacii sunt pe cale de disparitie din cauza exploatarii lemnului si din cauza caprelor care mananca fructele.

Sursa: point.md