Selectați pagina

Fenomene ale naturii unice în istorie: Cerul a explodat de lumină şi tunete deasupra Marii Britanii

Fenomene ale naturii unice în istorie: Cerul a explodat de lumină şi tunete deasupra Marii Britanii

Descărcări electrice unice în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, cerul din Marea Britanie fiind luminat de aproximativ 20.000 ori de fulgere.

Marea Britanie a fost lovită de fulgere de 15.000 – 20.000 de ori în noaptea de sâmbătă spre duminică, când ţara a fost traversată de ceea ce meteorologii au numit “mama tuturor furtunilor”, informează Press Association.

Cerul a explodat de lumină şi tunete deasupra capitalei şi sudului Angliei. Pompierii din Londra au declarat că au preluat mai mult de 500 de apeluri legate de vreme după izbucnirea unei furtuni “extrem de intense”.

James Brewin a imortalizat momentul în care Big Ben şi Westminster (palatul parlamentului) au fost iluminate de un fulger, descriind imaginea astfel: ”Londra ca în lumina zilei la miezul nopţii pentru o fracţiune de secundă”, notează Agerpres. Şi alţi amatori sau profesionişti au postat pe reţelele de socializare instantanee cu diverse obiective din Marea Britanie iluminate de fulgere. Western Power Distribution a raportat că aproape 1000 de proprietăţi au rămas fără curent electric în Midlands, majoritatea întreruperilor fiind provocate de fulgere. În aceeaşi regiune au fost emise 17 alerte de inundaţii. O avertizare de furtuni puternice a Met Office, care acoperă o mare parte din Anglia şi Ţara Galilor, este valabilă până luni.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *