Selectați pagina

Fenomen rar și straniu. Plajele australiene au fost invadate de un covor de meduze albastru strălucitor

Fenomen rar și straniu. Plajele australiene au fost invadate de un covor de meduze albastru strălucitor

Plajele din golful australian Deception Bay din Queensland, a fost invadat de o maree de meduze de culoare albastru strălucitor – specie cunoscută sub numele de mosaicus catostylus – după cum a postat pe Facebook localnica Charlotte Lawson. În timp ce peisajul seamănă cu o vedere terifiantă din filmele horror, biologul marin Dr. Lisa Ann Gershwin a declarat, pentru ABC, că aceasta face parte dintr-un fenomen numit “Blooms”, în care meduzele sunt ”înșelate” de valuri și vânt să se stabilească pe uscat.

“Acest lucru face parte din ciclul de viață a meduzelor floare și dacă vântul suflă doar dinspre uscat, iar nivelul apei scade odată cu valul, meduzele devin irecuperabile. Noi considerăm viața meduzelor floare, ca pe un lucru de-a dreptul uimitor, iar acest fenomen este unul foarte rar”, a mai spus Dr. Gershwin. Fenomenul rar și straniu numit ”Blooms” se petrece odată sau de două ori la 100 de ani și durează, de obicei, o săptămână după care creaturile se vor usca sau vor fi mâncate de păsări.

Această specie de meduze albastre cresc, de obicei, până la un diametru de 30-45 cm și, deși dureroasă, înțepătura lor nu prezintă risc fatal pentru om.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке