Selectați pagina

Fenomen nemaiîntâlnit, în Moldova. O Tornadă a distrus nouă gospodării și trei depozite în raionul Drochia

Fenomen nemaiîntâlnit, în Moldova. O Tornadă a distrus nouă gospodării și trei depozite în raionul Drochia

O tornadă, fenomen nemaiîntâlnit în Moldova, a făcut prăpăd în satul Chetrosu din raionul Drochia, informează tv7.md. Potrivit informațiilor oferite de către primarul din localitate, au avut de suferit 10 gospodării și 3 depozite care au rămas parțial fără acoperișuri. Localnicii sunt șocați de cele întâmplate și spun că așa ceva au văzut doar în filmele americane.

tornado in moldova drochia

Fenomen nemaiîntâlnit, în Moldova. O Tornadă a distrus nouă gospodării și trei depozite în raionul Drochia

Fenomenul neobișnuit pentru Moldova a fost surprins de un localnic. Aflat în afara satului, acesta privea cu îngrijorare la tornada creată de-asupra localității.

În calea vântului puternic au fost mai multe case și depozite din sat.

„Se duce la casa mea. Merge pe la mine prin ogradă”, declară unul din locuitorii satului.

Furtuna a distrus mai multe gospodării și a smuls acoperișul de pe trei depozite pentru păstrarea cerealelor. Oamenii din sat sunt îngroziţi de cele întâmplate și spun că așa ceva au văzut doar în filme.

„A durat în jur de 10-15 secunde. Așa ceva încă nu am văzut. Asta este o putere supra-umană. Numai în filmele americane am văzut cum este un tornado”.

„M-am speriat foarte mult de ceea ce am văzut și m-am speriat când am văzut că toată furtuna se duce spre casa mea”.

Vârtejul de vânt puternic a distrus și un tractor.

„Când am venit am găsit tehnica fără acoperiș. Geamuri stricate, depozitul, gardul, poarta și tot așa. A spart sticla la tractor, a îndoiat cabina. Ne venea să plângem. S-au făcut distrugeri de zeci de mii de lei. Am rămas numai cu pagube”.

Primarul localității Aliona Eșanu susține că toate pagubele materiale urmează a fi evaluate. Potrivit meteorologilor, din cauza schimbărilor climaterice, asemenea fenomene nespecifice Moldovei s-ar putea repeta.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке