Selectați pagina

Fenomen natural spectaculos: Invazia păianjenilor din Pakistan

Fenomen natural spectaculos: Invazia păianjenilor din Pakistan

Este de-a dreptul fascinant să ai ocazia să admiri copaci uriași învăluiți în pânze de păianjen. Acest eveniment care îți dă fiori și care îi îngrozește pe arahnofobi s-a petrecut în Pakistan, provincia Sindh, în anul 2011.

Arborii au fost acoperiți cu milioane de pânze de păianjen, spre uimirea locuitorilor, care au afirmat că nu au mai văzut așa ceva niciodată.

Acești păianjeni trăiesc de obicei la sol, dar în iulie 2010, când inundațiile au devastat provincia Sindh, arahnidele n-au avut de ales și s-au refugiat în pomi, că să supraviețuiască apelor dezlănțuite.

În mai mult de 8 luni – artropodele s-au adaptat situației și și-au instalat casele în copaci, din cauza faptului că solul arăta ca o mlaștină. Mai exact și-au făcut pânze de jur împrejurul coroanei pomilor, împachetându-i ca într-un cocon.

Chiar dacă mulţi copaci au fost distruşi, a existat totuşi chiar și un beneficiu. Riscul de malarie din Pakistan a fost unul scăzut, deoarece mulţi ţânţari infestaţi s-au prins în pânzele păianjenilor.

Un fenomen asemănător s-a petrecut și în Australia, în anul 2016. Din cauza furtunilor violente și pentru a se feri de inundații, mii de păianjeni (din Familia Linyphiidae) s-au refugiat în copacii din Tasmania, țesând pânze ample.

Sursa: time.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *